BENEŠOV – HUMPOLEC 3:0

Po většinu zápasu měl Benešov navrch. V prvním poločase si vytvořil pět šancí, ale proměnil jen jednu, když si Žák narazil míč s Němcem a propálil brankáře z blízkosti mezi nohama. Jinak Němec poprvé zakončil sólo u rohového praporku, poté střílel z voleje vedle, následně dvě pěkně hlavičky Žáka vyrazil bravurně brankář Humpolce, podruhé s pomocí tyče. Hosté zahrozili za poločas jen závarem, který Capouch uhasil.

„Měli jsme hru pod kontrolou, drželi míč a soupeř trochu hrozil z rychlých protiútoků. Jen škoda, že jsme dali z pěti šancí, jen jeden gól," dodal k prvnímu poločasu Zákostelský.

I po přestávce byli domácí nebezpečnější a dvě šance přetavili v branky. Nejprve našel Jíša z rohového kopu na zadní tyči hlavičkujícího Zoubka, aby skóre dokonal Žák po úniku Němce. Hosté vyzkoušeli vážněji jen jednou Capoucha, který i s pomocí Komárka udržel čisté konto.

„Vyhráli jsme zaslouženě a soupeře do vyložené šance nepustili," poděkoval kouč týmu a dodal, že základní sestava, bude asi stejná i v prvním mistrovském utkání s v neděli 11. srpna doma s Tachovem. „Nikdo jiný není. Snažíme se někoho sehnat, ale nemůžeme ho dohonit. Dva nebo tři hráči do základní sestavy by se mi hodili, ale momentálně nejsou."

Na hřiště se v závěru zápasu dostal i Nigerijec Chris Novogu. „Je to mladý kluk, ročník 1995, spíše hráč pro devatenáctku. Je to útočník, ale zatím nemá natrénováno, i když má pověst dobrého hráče, ale bez tréninku neuděláte nic," řekl Luboš Zákostelský (chybí mu Veinlich, Turek, Kučaba a Bohata) k hráči černé pleti, který přišel na půlroční hostování do Benešova.

Branky: Žák 2, Zoubek. Poločas: 1:0.

Benešov: Capouch (65. Stareček) – Komárek (75. Večera), Hrubý, Braný, Vrňák – Krejza, Zoubek (80. Bredler) – Jíša, Žák, Prikner (80. Novogu) – Němec.