Tedy kromě druholigové Vlašimi, která hraje v sobotu od 17 hodin na hřišti Králova Dvora (ČFL) ve 2. kole Mol cupu (Český pohár) o Spartu Praha. Ano, vítěz se utká v úterý 23. září od 16:30 v současnosti s vedoucím celkem ligy, což je velké lákadlo, ale ne pro zkušeného stratéga rytířů Vlastimila Petrželu. „Mě je to úplně jedno. Baví se o tom fanoušci i funkcionáři, ale já spíš potřebuju, abychom udělali v lize nějaké body. Jedeme zápas odehrát, a aby se nikdo nezranil. Pokud postoupíme, tak postoupíme, pokud ne, tak se svět nezboří, ale určitě to nevzdáme předem. Nedávám ale zápasu v Králově Dvoře velkou vážnost," má jasno kouč Vlašimi, která v soutěži zatím získala pouze dva body ze čtyř zápasů.

Benešov nasadí gólmana Štěpánka

Ještě horší rozjezd do sezony má třetiligový Benešov. Ze tří zápasů (Union 20113, Čáslav a Chrudim) nevydoloval ani bod a je na dně tabulky. Je sice začátek sezony, která bude pro mužstvo ve dvacetičlenné konkurenci dlouhá, ale na úvodu většinou hodně záleží. „Hráči jsou stále nepoučitelní. Pokud budou hrát tímto stylem, tak to nepůjde. Musí hrát jednoduše, a jak jim řekneme, jinak budeme těžko vyhrávat," zlobil se po třetí prohře trenér Benešova Luboš Zákostelský a dodal příklad ze zápasu s Chrudimí (1:4): „Ve druhém poločase jsem zakázal hráčům hrát malé domů, přesto neposlechli, dali dvě, i když nemuseli, a po obou jsme dostali gól."
Mužstvo také dvakrát potopil brankář Tetour. Nejprve při bezbrankovém stavu s Unionem 2013, kdy už se všechno schylovalo k penaltám, špatně rozehrál a soupeř do prázdné branky rozhodl, aby naposledy za stavu 1:1 doma s Chrudimí při odkopu nastřelil hráče, od kterého se míč odrazil do branky. V tu chvíli se tým definitivně rozsypal a dostal ještě dva dárky na cestu do kabin. V nedělním zápase v Zápech dostane šanci v brance Benešova Štěpánek. „Ano, gólmana budeme měnit, což bylo už domluvené před zápasem s Chrudimí. S tou šel ještě do branky Tetour a Mára Štěpánek se byl rozchytat za juniorku Dukly, aby byl připravený do Záp. Nechtěli jsme, aby šel do branky už s Chrudimí nerozchytaný," vysvětlil kouč, proč chytal ještě s Chrudimí chybující Tetour.
Z Dukly Praha, jejíž je Benešov farmou, moc hráčů na zápasy nedorazilo a nebude to lepší i na zápas do Záp. „Dukla hraje v pátek (dnes) pohár v Neratovicích a v neděli s pomocí moc nepočítám, i když to řešíme. Navíc má zraněné hráče a v reprezentacích," povzdechl si kouč, jenž se bude muset opět spolehnout na současný kádr, do kterého se již vrací uzdravený stoper Štancl a po svatbě záložník Žák.
Trenéra Zákostelského zatím nulový úvod neznervózňuje. „První poločasy hrajeme dobře a druhé jsou špatný," ví kouč, kde je chyba a dodává: „Je to začátek a soutěž je dlouhá. Zápy mají pět bodů, když tam vyhrajeme, máme tři a jsme zase ve hře. Je to jen o tom udělat body a je jedno jakým způsobem."

Poříčí nesmí zápas v Semicích podcenit

Nováček Krajského přeboru z Poříčí nad Sázavou rozjel soutěž velmi dobře, ze tří zápasů uhrál sedm bodů, když vyhrál ve Velvarech a doma s Vykání a prohrál na penalty v Jílovišti. V neděli zajíždí do Semic, které naopak špatně odstartovaly, navíc dostaly sedmnáct branek a jsou na dně tabulky. Poprvé tak pojede Poříčí na zápas jako favorit. „Nesmíme zápas podcenit, ani nevím, proč by to měli hráči udělat. Sice se nám povedl začátek soutěže, ale pokud bychom zápas podcenili a prohráli, tak by se nám to mohlo následně v soutěži vymstít. Hráči musí jít do zápasu zdravě sebevědomí, ale s pokorou k soupeři a poté věřím, že se prosadí i do plných, sám si ale míče do své branky Semice nenastřílí," poznamenal před zápasem trenér Poříčí Pavel Šimáček.

V I. A třídě jedou oba zástupci Benešovska na hřiště soupeřů – Votice v sobotu do Černolic a Nespeky v neděli na hřiště nováčka do Kácova. Votice jsou na tom lépe, když dvakrát vyhrály a jednou prohrály. Kormidelníka Bártu ale trápí sedm inkasovaných gólů za dva zápasy. „Je to špatné, práci dozadu musíme zlepšit, dostat sedm gólů ze dvou zápasů je hodně," říká kouč zatím třetího týmu tabulky.
Nespeky hrají zatím kuriózně – všechny tři zápasy zremizovaly 1:1, na penalty dvakrát prohrály a jednou vyhrály. „Sice jsme v základní hrací době neprohráli, ale již potřebujeme bodovat naplno," má jasno kouč Václav Knížek starší.