VOTICE – KUNICE 1:1 PK 4:3

Votice šly od začátku za svým cílem, vybojovat konečně na jaře tři body. Do Kunic se zakously a hosté nevěděli, kam dřív skočit. Po autu M. Budila přestřelil Štork branku a Slunečko pálil vedle. Ve 14. minutě se již domácí radovali. Po centru Štorka ještě Písařík míč nezasáhl, ale za ním nabíhající Homolka si již věděl rady. O chvíli později fauloval hostující brankář Chadima Kamarýta a kopala se penalta. K její exekuci se postavil Šlejmar a napálil balón do nohou brankáře. To jakoby s Votickými zamávalo, tlak ustal a hosté začali vystrkovat růžky jako Skála, ale Tůma mu nepovolil skórovat.

Chvíli po přestávce se dostal do koncovky Zderadička, ale Tůma opět střelu vyrazil. Varování domácím nestačilo a tak přišel v 53. minutě trest, když se po dlouhém výkopu brankáře dostal k míči Skála a propálil Tůmu. Následně se hrálo většinou uprostřed hřiště bez vážnějších šancí.

A tak šly Votice popáté ze šesti jarních zápasů do penaltového rozstřelu. Proti střelcům Kunic se postavil fantom Soukup, jenž v závěru vystřídal Tůmu a opět zařídil domácí výhru. Dvakrát vychytal hostující střelce a jednou Kuničtí zamířili vedle. A tak domácím nevadilo, že se Kolář a Slunečko zmýlili.
„Prvních třicet minut bylo od nás vynikajících. Soupeře jsme válcovali, ale vstřelili bohužel jen jednu branku a Kuba Šlejmar nedal penaltu. Po ní jsme vyklidili pole a soupeř nás z ojedinělého protiútoku potrestal. Pak se hrálo jen od vápna k vápnu, bez větších šancí. Na penalty šel do brány Michal Soukup, protože si věřil a zase nám vychytal druhý bod," dodal po utkání votický kouč Martin Bárta.

Branky: 14. Homolka – 53. Skála. Rozhodčí: Baroch. ŽK: 2:3. Diváci: 120. Poločas: 1:0. Votice: Tůma (90. Soukup) – Říha, M. Budil, Sládek, Šlejmar – Homolka (71. Kramný), Kolář, Kamarýt, Slunečko – Písařík (78. Voráček), Štork.