VOTICE – DIVIŠOV 6:2

Zápas měli ve své režii od začátku až do konce domácí hráči a divišovskou defenzivu zle provětrávali. Skóre otevřel ve 14. minutě po chybě v rozehrávce hostů M. Budil, alias Rosický (stále zraněný, ale stále kvalitní). Druhý gól přidal stejný hráč z dorážky hlavičky Kamarýta, kterou Šimáček vyrazil. Po půlhodině to již bylo 3:0, když po dlouhém autu M. Budila a přihrávce Štorka hlavičkoval do sítě Kamarýt. Vzápětí rychlý útok a centr J. Kramného zakončil Kamarýt vedle branky. V závěru poločasu dostali hosté šanci snížit, ale penaltu Vávrovi Tůma vyrazil a z dorážky Hák pálil mimo brankové tyče.

V úvodu druhého dějství sice Šimáček střelu vyrazil, ale na dorážku Voráčka nestačil. Následně sice J. Vondrák snížil z trestného kopu, ale poté Šlejmar z penalty ranou pod břevno upravil na 5:1. A to nebylo vše, po ose Říha – Voráček a zakončující Kamarýt to již bylo 6:1. Hosté v závěru zahrozili z trestných kopů J. Vondráka – z prvního trefil z úhlu tyč a z druhého podtrhl účet zápasu na 6:2.

„Od první minuty jsme si vyzkoušeli presink, protože tak chceme hrát i v některých mistrovských zápasech. Dařil se nám a přinesl ovoce v podobě gólů. Měli jsme mraky šancí, byla tam spousta nádherných akcí a také hodně soupeře zaskočily dlouhé auty Michala Budila," měl radost po zápase votický kouč Martin Bárta, přesto našel i negativa: „Škoda dvou gólů ze standardních situací, které Honza Tůma trochu podcenil. Jdou na jeho vrub a určitě mu je vyčtu. Na druhou stranu ho musím pochválit za chycenou penaltu."

„Nic horšího jsem z naší strany neviděl. Nebylo tam žádné plus a s takovým, přístupem a hrou nemáme v soutěži šanci. Pokud se hráči nevzchopí a nevzpamatují, tak to špatně dopadne. Prohráli jsme zaslouženě, protože nás Votice po všech stránkách předčily," byl rozčarovaný po zápase divišovský kouč Roman Sedlařík.

Branky: 14. a 25. M. Budil, 30. a 73. Kamarýt, 51. Voráček, 64. Šlejmar (z PK) – 59. a 84. J. Vondrák. Poločas: 3:0.

Votice: Tůma – Molčík (46. Říha), Šlejmar, Sládek, Homolka – J. Kramný, M. Budil (46. Tábořík), Zoubek, Slunečko – Štork (68. Kamarýt), Kamarýt (46. Voráček).

Divišov: Šimáček – Lehán, Marek Hanuš, L. Janovský, Moravec – Campodonico, Z. Janovský, Vávra, Shapoval – Pekárek, J. Vondrák. Střídaní: L. Svoboda, Hák.

Votice hrají generálku na mistrovská utkání v sobotu 4. března od 14 hodin na svojí UMT se Sedlčany.

Divišov nastoupí v posledním přípravném zápase v sobotu 4. března od 18 hodin se Sedlcem-Prčice na UMT Votice.