VOTICE – HŘEBEČ 2:3 (1:3)

Ve Voticích začali lépe hosté, když do 22. minuty překonali dvakrát Tůmu. Nejprve hlavou Servus dostal míč do sítě s pomocí břevna a poté se po narážečce se prosadil Faktor. A to ještě dvě loženky nedal Sedláček. „Úvod jsme měli špatný,“ posteskl si kouč Votic Martin Bárta.

Domácí se ale po druhém gólu hostů vzpamatovali. Štork se dostal do tří šancí, dvě zpacifikoval gólman, ale jednou ho domácí útočník propálil. V závěru poločasu, ale hosté vsítili z penalty za faul Homolky třetí gól. „Po oklepání jsme měli obrovské šance a proměnili jen jednu a v závěru dostali třetí gól z přísné penalty,“ dodal k závěru poločasu Martin Bárta.

Po změně stran domácí přitopili pod kotlem, vypracovali si řadu šancí (Slunečko, Homolka, Zoubek, Molčík, Kamarýt) neproměnili, když většinou byl na místě brankář Gibiš. Vrcholem bylo přestřelení branky Kamarýtem skoro z brankové čáry. Přesto domácí v závěru snížili z penalty Šlejmarem. Více nestačili, když hosté nastavení dohrávali o deseti bez vyloučeného Sedláčka.

„Ve druhé půli jsme šlapali, ale bohužel neproměnili obrovské šance, vrcholem byl Jirka Kamarýt, který dokázal přestřelit branku i z brankové čáry,“ povzdechl si Bárta, ale tým nehaní: „Sice jsme potřetí za sebou doma prohráli, ale teď kluci makali až do konce a odešli jsme ze zápasu se vztyčenými hlavami. Bohužel v zajímavém zápase byl soupeř produktivnější.“

Branky: 24. Štork, 84. Šlejmar (Z PK) – 5. Servus, 21. Faktor, 38. Klavík (z PK). ČK: 90. Sedláček (H). Rozhodčí: Miroslav Vlk.

Votice: Tůma – Molčík, Šlejmar, Sládek, Homolka – Říha, Kolář, Zoubek (75. Němeček), Slunečko – Štork, Kamarýt.