KARVINÁ – VLAŠIM 2:0

Trenér Karviné Josef Mazura provedl v sestavě dvě změny, z toho jednu vynucenou, avšak na post podhrotového hráče dosadil technicky vytříbeného Jakuba Hottka, jemuž navíc nechybí důraz, a to se ukázalo jako správná volba.

Zkušený karvinský plejer byl v první půli u všeho podstatného a dobře se na hrotu útoku doplňoval s novou karvinskou posilou Martinem Holkem. Oba hráči svými góly zařídili výhru.

„Už jsme ji opravdu potřebovali. Táhnout sedmizápasovou šňůru bez vítězství nikomu na pohodě nepřidá. Ještě tam byly nedostatky, chybí nám lehkost, se kterou jsme hráli první půlku podzimu, ale máme aspoň ty tři body. To by mohlo klukům pomoct," oddechl si po utkání karvinský stratég Josef Mazura.

V první půli se hrál celkem svižný fotbal. Domácí měli chuť do hry, atakovali soupeře už při jeho rozehrávce, moc chtěli vyhrát. Vlašim přijela s defenzivní taktikou, ale nic jiného jí ani nezbývalo. Zkušený kouč Vlastimil Petržela má momentálně z mužstva vyložený lazaret. „Včera nás bylo deset," smutně se pousmál po utkání Petržela, známý ze svého působení v ruském Petrohradu.

Do hry nakonec postavil osm defenzivních hráčů. „Jen dva naši kluci byli útočného ražení. Bohužel – nebylo s kým hrát. Kluci, kteří seděli na lavičce, to byly makety. Nakonec jsme střídali jednou, a do hry šel další zraněný hráč," pokračoval vlašimský kouč.

Přesto mohl jeho tým udeřit jako první. Jeřábek však v tutovce selhal. „Když začali kluci hrát to, co jsme po nich chtěli, začali si to strkat, tak se nám šance naskytla. Bohužel jsme ji promarnili a pak domácí udeřili a už měli navrch," uznal Petržela.

Gól dal jeho mužstvu Hottek, se kterým se Petržela zná ze svého působení ve slovenských Michalovcích. Po zápase tedy svého bývalého svěřence asi nepochválil. „Ale naopak – pochválil jsem ho, pěkně se nám tam dostal. My jsme to trochu nezvládli v obraně, z čehož pramenil vedoucí gól. Tajně jsem doufal, že domácí budou mít druhý poločas slabší, ale vyvedli mě z omylu," prohlásil sympaticky Petržela.

Domácí totiž ještě do přestávky přidali Holkem krásný druhý gól a pak v pohodě kontrolovali dění na hřišti. „Kromě velké šance jsme Vlašim k ničemu podstatnému nepustili. Pomohl i terén, který nahrál naší útočné hře. Bylo to rychlé, agresivní, jsem spokojen," konstatoval karvinský trenér Josef Mazura.

Branky: 33. Hottek, 43. Holek. Rozhodčí: Orel – Černý, Zeman. ŽK: Koutný, Halaška – Hronek, Petrů, Hauer, Starý. ČK: 80. Hronek (V). Diváci: 853. Poločas: 2:0.

Karviná: Pindroch – Mikula, Koutný, Jovanovič, O. Cverna – Vaněk, Svatonský (79. Ofori) – Fiala, Hottek (60. Halaška), Eismann – Holek (85. Diaby).

Vlašim: Boháč – Radoš, Simerský, Hauer, Starý – Petrů, Hronek – Sus, Tomášek, Průcha – Jeřábek (74. Klobása).