VLAŠIM – VÍTKOVICE 3:1

Pětadvacet minut se diváci nudili, hráči na hřišti nic kloudného nevymysleli, a jediná střela domácího Mary, ohrozila jen policejní auto za brankou. Do konce poločasu měli domácí přeci jen tři světlé chvilky. Trestný kop Vyhnala z 18 metrů, vyrazil brankář Květoň na roh, pěknou akci Janda – Vyhnal, zakončil Hadaščok střelou do tyče. Do třetice se už zadařilo. Na roh Jandy si naskočil, nikým nehlídaný Vyhnal, a hlavou poslal míč pod břevno – 1:0.

Chvíli po přestávce chyboval stoper Vlašimi Štochl a mohl následně děkovat Nguyenovi, že zpacifikoval Mrázka. A tak přišlo, nedáš – dostaneš. Hadaščok donutil stopery Vítkovic Mikulu s Dramém se srazit, najednou byli tři vlašimští hráči kuriózně sami před Květoněm, Vodháněl přihrál Vyhnalovi, a ten již musel prázdnou branku trefit – 2:0. Jenže poté domácí přestali nepochopitelně hrát, hosté je až na výjimky uzavřeli na jejich polovině a hrozili hlavně po standardních situacích, které i zakončovali, ale volej Matěje vytáhl Nguyen na roh, dvě hlavičky skončily mimo branku. „Máme sice menší hráče, ale důležitá je jejich osobní zodpovědnost, která není v obranných standardkách ideální,“ zlobil se Petr Havlíček na své svěřence.

V 66. minutě se již hostům zadařilo, když po obléhání domácí branky vypálil z 25 metrů Vasiljev a brankáři Vlašimi proklouzl míč do sítě – 2:1. Rytíře inkasovaný gól nenakopl, zatáhli se ještě víc, ale hosté již marně, i když šance měli (Vasiljev, Mišinský, Matěj), dobývali vlašimskou tvrz. A tak se v nastavení vydat pomoci svým kamarádům brankář Květoň, jenže domácí se ubránili, vyjeli do útoku a Tusjak do prázdné branky upravil na konečných 3:1.

„Oba poločasy nebyly z naší strany kvalitní, jako doposud v zápasech. Kluky možná svazovalo nohy, že jsme doma potřebovali vyhrát, když se nám to už dvakrát nepovedlo, navíc jsme třikrát za sebou nevyhráli. Chybělo nám i trošku sebevědomí,“ hledal příčiny slabšího výkonu trenér Vlašimi, který pochválil hvězdu utkání, Pavla Vyhnala: „Byl to Pavlův zápas a potvrdil, že je výborný hráč a střelec. Jeho góly nám pomohly a můžeme mu jen poděkovat.“

To slyšel i rád střelec dvou branek, u kterého už snad trable se zraněními obou kotníků, odezněly a bude již jen rozdávat radost na hřišti. „Jsem šťastný, že se nám povedlo vyhrát. V Hradci jsme hráli výborně a prohráli, s Vítkovicemi to bylo upracovanější, ale máme tři body. Třikrát jsme za sebou nevyhráli, a tak je pro nás výhra velmi důležitá,“ podotkl Vyhnal a už se těší na úterní zápas v Ďolíčku s Bohemians 1905: „Doufám, že je šmiknem.“     

Postoupit v poháru by si přál i trenér Havlíček. „Doufám, že předvedeme lepší výkon, protože na Bohemce by nám to k postupu nestačilo,“ věří kouč ve zlepšený výkon hráčů, kteří mají v sobotu volno a od neděle se budou připravovat na 3. kolo MOL cupu s Bohemians 1905, které začíná úterý 19. září v 18 hodin.

Branky: 36. a 47. Vyhnal, 90. + 2. Tusjak – 66. Vasiljev. Rozhodčí: Mikyska – Vlček, Petřík. ŽK: Mara, Kadlec, Hašek – Dramé, Motyčka, Mišinský. Diváci: 545. Poločas: 1:0.

Vlašim: Nguyen – Kadlec, Piško, Štochl, Tusjak – Janda (69. Wiesner), Mara (46. Skopec), Hašek, Vodháněl – Vyhnal, Hadaščok (81. Fotr).

Vítkovice: Květoň – Mikula, Matěj, Dramé – Prajza, Motyčka (53. Mišinský), Vasiljev, Twarzik, Urbančok (76. Pavelka) – Ožvolda, Mrázek (53. Szotkowski).