VLAŠIM – ŠTĚCHOVICE 2:0

Vlašim vstoupila do utkání na výbornou. Již ve 3. minutě se za obranou s míčem u nohy zjevil Hejný a sám před Sňozíkem nezaváhal – 1:0. Hosté směrem dopředu moc nebezpeční nebyli a brankář Vorel měl minimum práce. Když už se Štěchovičtí dostali k zakončení, tak míč po Batkově hlavičce přelétl branku. To domácím se dařilo o něco lépe. Ve 37. minutě vnikl do vápna M. Hašek, přesným pasem našel ve skluzu zakončujícího Jandu, který zvýšil náskok Blanických rytířů na 2:0.

„S prvním poločasem můžu být spokojen. Dařilo se nám směrem dopředu. Viděli jsme několik zajímavých šancí, podařilo se nám vstřelit dvě branky a soupeře jsme k ničemu nepustili," byl spokojený po prvním dějství trenér Vlašimi Martin Hašek.

Ve druhém poločase šla úroveň hry mírně dolů, což bylo do jisté míry způsobeno i silným větrem. I přesto bylo k vidění několik zajímavých akcí na obou stranách. Nejprve ostře pálil Vondra, ale Sňozík míč vyboxoval. Postupem času se ke slovu dostávali i hosté, ale ve druhém poločase chytající Budínský působil jistě, a to i při velké šanci Pavlíka, který byl sám před brankou. I Vlašim mohla ještě v konci utkání zvýšit svůj náskok, ale Kulhánek zamířil do připraveného brankáře. A tak Vlašim nakonec porazila Štěchovice 2:0.

„Ve druhém poločase už naše hra nebyla tak dobrá. Hru stěžoval poměrně silný vítr a byla tam řada soubojů. Branku se nám přidat nepovedlo i přes několik šancí a naopak jsme mohli inkasovat po velké šanci soupeře," mračil se Hašek při vzpomínce na druhé dějství a podotkl k výkonu zahraničních posil Frizoniho a Kafky. „Oba měli delší zápasovou přestávku, ale je na nich vidět zlepšení a myslím, že budou platnými hráči týmu. Část zápasu také odehrál Dresler, o jehož příchodu budeme jednat."

Branky: 3. Hejný, 37. Janda. Rozhodčí: Matoušek. ŽK: Busta (Š). Poločas: 2:0.

Vlašim: Vorel (46. Budínský) – Dresler (46. Kafka), Pimpara, Štochl, Vondra (65. Frizoni) – Janda, Kulhánek, Hašek (46. Vebr), Průcha – Nečas (65. Jícha), Hejný (65. Hadaščok).

JIŘÍ PAÝR