VLAŠIM – ČÁSLAV 4:0

V úvodu se týmy pomalu rozehřívaly. Postupem času ale převzala iniciativu Vlašim, ale první vážnější šanci si vytvořila až ve 34. minutě po rohovém kopu trefil hlavou nevelký Vebr – 1:0. Vzápětí málem přelomil Matějka břevno čáslavské branky po centru Nového. Ani další příležitosti nezůstaly proměněny. A tak v závěru poločasu mohla udeřit Čáslav, ale Štochl na poslední chvíli zastavil Mlynku.

Vstup do druhého dějství byl v režii domácích, kteří ještě třikrát navýšili náskok. Ve 49. minutě zaspala hostující obrana a Matějka měl snadnou práci skórovat – 2:0. Vzápětí čtyři domácí rohy za sebou nepřinesly gólový efekt, a tak málem přišel trest, ale křížná střela Mlynka z brejku skončila vedle. Stejně si vedl i na druhé straně Matějka, který překonal vyběhnuvšího brankáře, ale míč skončil těsně vedle.

Po hodině hry se do role tvořivého hráče převtělil Petrů, který prošel přes dva obránce a přesnou střelou rozvlnil potřetí čáslavskou síť. Následně již rytíři na hřišti dominovali a z tlaku přidali ještě čtvrtý gól Matějkou po úniku. Zakulatit výsledek mohl v závěru ještě Vopat, ale po centru Nového poslal míč těsně nad čáslavskou branku.

„Byl to dobrý trénink. Hrálo se na jednu branku a kromě čtyř gólů jsme ještě nastřelili nějaké břevna a tyče. Soupeř nás ohrozil jen jednou dvakrát za poločas, a to ještě po nákopech. Máme hodně nemocných a zraněných hráčů, a tak jsme nastoupili s mladými kluky a je super, že je hra bavila," měl radost po zápase z výkonu svých svěřenců trenér Vlašimi Vlastimil Petržela, jenž spěchal po zápase ještě do Liberce, kde sledoval zápas s Příbramí.
Ve vlašimském dresu se objevil nový hráč Kostič. „Byl nám doporučen, ale je to slabé a nemá smysl ho dál zkoušet," odtajnil kouč a dodal i k hráčům Dukly Brejchovi a Vopatovi: „Zůstanou u nás, ale na základ to zatím není, musí se ještě hodně učit." Další zkoušený hráč Ibeagha z Bohemians 1905 si sehnal angažmá na Faerských ostrovech.

Ve Vlašimi také ze sestavy zmizeli Putz a Mišič. „Putz byl jeden z našich nejdražších hráčů, nezvedal se a pohybově byl na tom byl mizerně, tak dostal šanci, aby si něco našel. Kolín ho strašně chtěl, dával mu stejné peníze jako u nás, ale on tam nechtěl. Nakonec prý skončil v Zápech. Chorvat Mišič vypadal výborně, ale přestoupil do první ligy v Bosně Hercegovině," vysvětlil Petržela a také poznamenal, kdo je na marodce: „Barák má problémy s achilovkou, Simerský a Jícha jsou nemocní, Janda natažený sval a Průcha má problém s kolenem."

Branky: 49. a 75. Matějka, 34. Vebr, 60. Petrů.

Vlašim: Fendrich – Nový, Štochl (66. Hell), Breda, Starý – Vebr, Brejcha (46. Petrů) – Vopat, Gebert (46. Radoš), Kučera (60. Kostič) – Matějka.

Ve středu 18. února sehraje od 14 hodin Vlašim zápas na turnaji Cobra cup na Vyšehradě s Kolínem.