VLAŠIM – RUŽOMBEROK 1:0

Utkání nabídlo divákům větší nasazení a kvalitu, než středeční zápas Vlašimi s Žižkovem. Hrál se vyrovnaný fotbal, který nabídl i několik zajímavých šancí. Gólu se však v prvním poločase diváci nedočkali.

Po změně stran se pokračovalo v podobném duchu. Ružomberok promíchal sestavu, zatímco Vlašim prostřídala jen tři hráče. Rozhodnutí přišlo v 70. minutě, když si po rohovém kopu Vondry srazil míč do sítě hostující obránce. Ve zbytku utkání byla sice na domácích znát větší fyzická únava, ale územní převahu Ružomberok nedokázal přetavit Nagy ani Ďubek ve vyrovnávací branku.

„Po utkání s Žižkovem jsem byl k hráčům kritický a vytkl jsem jim určité věci. Proti Ružomberoku byl výkon daleko lepší. Díky vysokému napadání jsme dokázali soupeři zatápět, povedlo se nám i skórovat a následně vedení udržet. V závěru utkání bylo vidět, že nám docházejí síly, ale zvládli jsme to," sdělil radost pro klubový web trenér Vlašimi Martin Hašek z pokoření ligového celku ze Slovenska.

Branka: 70. vlastní. Poločas: 0:0.

Vlašim: Nguyen – Petrů, Štochl, Pimpara, Vondra – Janda (55. Reiter), Vebr, Kulhánek (86. Matějka), Průcha – Dočekal (50. Hejný), Nečas (59. Naess).

V sobotu 30. ledna od 11 hodin nastoupí Vlašim na umělé trávě Na Lukách proti juniorce Liberce a završí tak náročný týden, ve kterém rytíři zpod Blaníka absolvovali soustředění, během něhož sehrají tři zápasy během čtyř dnů.

JIŘÍ PAÝR