BENEŠOV – ZLIČÍN 3:1

Benešov začal náporem, do šestnáctky soupeře létal jeden centr za druhým, buď ze hry nebo po standardních situacích. Tlak vyvrcholil po čtvrthodině, když získal Němec po presinku míč a jeho následný centr z první uklidil do sítě nejlepší domácí střelec Krejza. Po dvaceti minutách začali vystrkovat růžky i hosté, ale gólově neudeřili.

To se jim povedlo až na začátku druhého dějství, když May míč po rohovém kopu na zadní tyč uklidil za Capouchova záda. Benešov sice na chvíli znejistěl, ale nakonec ho vysvobodil rychlík Němec. V 72. minutě vypíchl míč na 30 metrech, prošel obranou Zličína, poradil si i s brankářem a poslal balón do prázdné brány. Aby to nebylo málo, dorazil hosty Jíša z malého vápna na zadní tyči po brejku a střele Priknera. Závěr už si domácí pohlídali.

„Výsledek mě potěšil, hra do pětadvacáté minuty a v závěru, kdy jsme souboj rozhodli dvěma góly. Soupeř ale byl houževnatý a dalo nám hodně práce, než jsme ho porazili," oddechl si trenér Benešova Luboš Zákostelský a pokračoval v hodnocení zápasu: „Začátek nám vyšel, soupeř hrál zezadu, ale my jsme z několika šancí proměnili jen jednu. V polovině prvního poločasu hosté přidali, vyrovnali hru, byli iniciativnější a na začátku druhého poločasu se jim podařilo vyrovnat ze standardní situace. V tu chvíli jsme byli trochu v útlumu a zaskočení. Poté se ale prosadil svým typickým způsobem Dominik Němec, když několik úniků přes celé hřiště korunoval druhým gólem, když obešel i brankáře. Za chvíli se Martin Jíša prosadil na zadní tyči po střele Priknera a bylo rozhodnuto. Vítězství je velice cenné, ale rodilo se těžce."

Branky: 15. Krejza, 72. Němec, 77. Jíša – 51. May. Rozhodčí: Vrzal. ŽK: Krejza, Veinlich – 2. Diváci: 150.

Benešov: Capouch – Komárek (66. Večera), Hrubý, Žák, Vrňák – Zoubek, Krejza – Jíša, Veinlich (85. Braný), Prikner (87. Filip) – Němec (90. Bredler).