Příbramský fotbal zažívá zlý podzim. A-tým aktuálně okupuje až třináctou příčku druhé nejvyšší soutěže a k návratu mezi elitu má hodně daleko. Naopak se musí koukat pod sebe, aby odvrátil případný sešup ještě o ligu níž. Výkony a výsledky jsou bídné a na popularitě nepřidá hráčům ani anketa, kterou klub zveřejnil o víkendu na sociálních sítích. O největším modelovi v kabině by sotva zaštěkal pes, mnohem víc se diskutuje ohledně jejich výroků na ženský fotbal.

Ilustrační foto.
Vstal z mrtvých. Bundesligový fotbalista fingoval smrt, teď putuje do vězení

Zatímco někteří zástupci v anketě volili diplomatické odpovědi, nebo se vyhnuli otázce tím způsobem, že fotbal v rámci něžného pohlaví nesledují, tak další šli z kůží na trh a do nejpopulárnějšího sportu v podání žen se pustili. Video bylo následně staženo v 16:51 příbramským klubem.

„Úplně ho nesleduji. Nezajímá mě ten fotbal. Asi to k tomu patří, ať si ho hrají, tohle je sport spíš pro chlapy,“ řekl brankář Ondřej Kočí. „Bez komentářů, nebudu se k tomu vyjadřovat. Nebudu to komentovat a oni ať nekomentují nás,“ přitvrdil Stanislav Vávra. „Nelíbí se mi, asi tak. ženský by měly dělat něco jiného,“ dodala jedna z hvězd týmu Tomáš Pilík. „Nejostřejší výrok vypustil Marcel Čermák. „Není to úplně sport pro holky, měly by se věnovat spíš plotně,“ přidal.

Zdroj: Youtube

Ani další odpověď úplně bodovat u žen případně fanoušků nebude, ačkoliv Daniel Procházka svou myšlenku myslel dobře. „Holky taky umí kopat. Přeji každému, ať hraje to, co ho baví. Názor je pozitivní. Měly by a mohly by, aby nebyly tlusté,“ tak trochu narážel mladík ve službách Příbrami. „Když se do toho nebudou míchat nám a my jim, tak si myslím, že ideální,“ prohlásil brankář Jakub Šiman.

Podobná prohlášení ale veřejnost a fanoušky spíš popudila proti hráčům, než aby je naopak povstala a lidé hráčům vracejí účty na sociálních sítích. „Takže ženská ideálně k plotně, aby se mohla starat o pány tvorsvta,“ komentuje ironicky Kristýna Klobásová na příbramském facebooku, jež emotikonou dávala jasně najevo, že jí je z toho ke zblití. „Až na výjimky solidně vymleto,“ přidává se ke Kristýně další Chose Esohc.

A podobné komentáře se objevují i pod videem na Youtube. „Kdyby se mě někdo zeptal, co si myslím o příbramském fotbale, asi bych mu řekl, že mi nevadí, ale nerad bych ho porovnával s chlapským,“ vrátil úder hráčům Vít Knop. „Kluci by se radši místo komentování ženského fotbalu měli snažit, aby příští rok neskončili v ČFL,“ dodal uživatel Goth Mog. „I ty holky hrajou líp než vy na třináctém místě,“ rýpl si další.

Zohreh Koudaei.
Je to žena, nebo muž? Íránská brankářka čelí obvinění, nejde o první podvod

Podobný názor jako příznivci, fanoušci a podporovatelé Příbrami mají i lidé z fotbalového prostředí. Například tiskový mluvčí Fotbalové asociace Michal Jurman videu nerozumí hned z několika úhlů pohledu a ve svém příspěvku ještě poukázal na počin reprezentantky Andrey Staškové, která v neděli vstřelila hattrick v dresu slavného Juventusu. Počin fotbalistů i PR klubu odsoudil také například i Jakub Podaný.

Ženy Příbrami sice hrají až třetí nejvyšší soutěž, která se stejně jako ta mužská jmenuje Česká fotbalová liga,“ na rozdíl od mužů ale mohou po podzimu reálně uvažovat o postupu do lepší ligy, protože po jedenácti odehraných kolech suverénně vévodí tabulce a pouze jednou remizovaly, jinak slavily deset výher.