ZRUČ NAD SÁZAVOU – JANKOV 4:2

Začátek utkání Jankovským vůbec nevyšel, když se ve 3. a 13. minutě trefil dvakrát Havel. Poté se hosté oklepali, začali vyrovnávat hru a ve 26. minutě snížil Horčička, který zachytil špatnou „malou domů" a překonal Cudlína. Vzhledem k postavení v tabulce obou týmů se i nadále hrál otevřený fotbal. Jankovský Nerad předvedl dva vynikající zákroky, na druhé straně neproměnil šanci Horčička.

I ve druhém poločase se hrál spíše bezstarostný kombinační fotbal a v 55. minutě vyrovnal Říha, jenž zakončil pěknou akci Hameršmída s Horčičkou – 2:2. Vzápětí jen centimetry zbývaly Hameršmídovi na doklepnutí míče do prázdné brány, na druhé straně vychytal Havla opět Nerad. Poté opět po hezké akci o kousek přestřelil břevno Horčička. Rozhodnutí přinesl v 82. minutě po individuálním průniku domácí kapitán K. Petrů. V závěru se Jankovští pokoušeli vyrovnat, ale místo toho upravil hlavou Jouza po rohu na konečných 4:2.

„Hrál se bezstarostný fotbal nahoru dolů, ve kterém se štěstí tentokrát přiklonilo na domácí stranu," dodal po zápase kouč Jankova Stanislav Brabenec.

Branky: 3., a 13. Havel, 82. K. Petrů, 89. Jouza – 26. Horčička, 55. Říha. Rozhodčí: Šesták. ŽK: 4:3. Diváci: 64. Poločas: 2:1.

Jankov: F. Nerad – Peroutka, Čermák (46. Hameršmíd), Balík, Kolář – Ždych, Šimánek, Říha, Skála – Uhliar, Horčička.

STANISLAV BALÍK