VLAŠIM – TÁBORSKO 2:4

Domácí vstoupili do utkání živěji byli častěji na míči, ale brzy udeřilo na druhé straně, a to dokonce dvakrát. Nejprve si Hric naskočil na trestný kop z poloviny hřiště a hlavou skóroval. Než stačili rytíři sešikovat svoje stavy, přišla druhá rána od Javorka. Vzápětí Ciku nenavýšil skóre, aby se domácí oklepali a dokonce snížili, když se před Tomou zjevil Hronek a dotlačil míč do branky – 2:1. Vlašim se nastartovala, ale Putzovi a Hronkovi zkazil radost Toma. I jeho protějšek musel prokázat svoje kvality proti Strnadovi.

Parádní představení, které muselo diváky bavit, bylo v prvním poločase zakončeno ve 39. minutě hlavičkou Hronka, jenž si po nadýchaném centru Starého zařízl druhý zářez na pažbě.

Úvod druhého poločasu vyšel rytířům z Vlašimi, vytvořili si převahu, ale v koncovce chyběla buď finální přihrávka nebo přesné zakončení. A tak vzal osud do rukou zkušenější soubor trenéra Frňky. V 59. minutě dostal moc prostoru Traoré, nádherně ještě našel dobře postaveného Strnada a ten se svému bývalému celku, se kterým se zrovna nerozešel v dobrém, pomstil – 2:3.

Vlašim se pokusila odpovědět, ale to se nepovedlo. Naopak Javorek využil zaváhání v domácích rozehrávce a získal pro jihočeský celek dvoubrankový náskok. Následně se rytíři snažili ještě dostat do utkání, ale to se jim i přes šance nepovedlo, a když ani hosté již nerozvlnili síť z příležitostí, skončil zápas 2:4.

„Zápas se musel divákům líbit. Myslím, že jsme předvedli nejlepší výkon od doby, co jsem ve Vlašimi. Jen se ukázalo, že Táborsko má zkušenější tým a my jsme doplatili na koncovku, kde jsme nebyli tak efektivní. Jsem rád, že i fanoušci viděli, že kluci hrají dobře a fandili i za nepříznivého stavu," nehanil mužstvo po porážce trenér Vlašimi Vlastimil Petržela.

„Velice si cením vítězství nad silným soupeřem, který na podzim hraje dobře. Zápas byl pro nás náročný a těžký a jsem rád, že jsme ho zvládli," radoval se po utkání kormidelník Táborska Petr Frňka, jenž se vrátil na místo činu, když dříve ve Vlašimi dělal asistenta trenéra kouči Nádvorníkovi: „Samozřejmě jsem se na zápas ve Vlašimi těšil, ale bral jsem ho jako každý jiný. Něco jsem za výhru klukům slíbil, tak jim to musím, ale s radostí, dát."

Branky: 18. a 37. Hronek – 12. 68. Javorek, 10. Hric, 59. Strnad. Rozhodčí: Adámková – Caletka, Machálek. ŽK: Grajciar, Janda – Divíšek, Javorek, Džafič. Diváci: 680. Poločas: 2:2.

Vlašim: Fendrich – Petrů, Simerský, Štochl, Starý – Putz – Kučera (63. Janda), Hronek, Grajciar, Průcha (79. Barák) – Jakubov (63. Matějka).

Táborsko: Toma – Džafič, Hric (70. Presl), Ciferský, Divíšek – Sladký – Ciku (51. Nešický), Traore, Javorek, Tusjak – Strnad (81. Musiol).