DIVIŠOV – TÝNEC NAD SÁZ. 3:2

Týnečtí sice v zápase působili fotbalovějším dojmem, ale na první jarní body nedosáhli, ty bral Divišov. Na začátku se mohli hosté dostat do vedení, ale Víškovu střelu těsně před brankovou čárou vykopl Jíša. Vzápětí se na druhé straně zastřeloval Pekárek, jehož ránu vyrazil brankář Vašák nohama. Poté se hra odbývala převážně ve středu hřiště. Po půlhodině ale šli domácí do vedení. Míč po ráně Marka Hanuše gólman Týnce neudržel a dorážející Pekárek skoro z nulového (dva metry od brankové čáry) levačkou po zemi změnil stav na ukazateli – 1:0. Stejný hráč byl nadále při chuti. Nejprve prováhal zakončení po sólu, aby ve 38. minutě po závaru, dostal balón do sítě po nepovedené střele Vávry. Do šaten se ale šlo za stavu 3:0, když famózní desetiminutovku Divišova dokonal ve 40. minutě. Ten využil zaváhání Vašáka, jenž si sice po stříleném vrácení míče do šestnáctky od Campodonica, zakřičel, ale u míče byl pozdě a domácí záložník Vondrák měl již snadnou práci a dopravil míč hlavou do prázdné branky. Týnečtí byli zralí na ručník.

Druhý poločas Divišov odehrál hodně bezstarostně, a to se mu málem nevyplatilo, když byli hosté fotbalovější a Víšek byl dvakrát blízko snížení, ale nejprve netrefil divišovskou branku a poté ho vychytal brankář Hanuš. V 53. minutě mohlo být rozhodnuto, když se před Vašákem ocitli Marek Hanuš s Pekárkem, ale mnoho střelců zajícova smrt, tentokrát neplatilo, nejprve dal Pekárek přednost Hanušovi, který udělal kličku Vašákovi, ale míč do branky dopravil Pekárek, který stál již v ofsajdu a gól tak neplatil. A tak udeřil vzápětí Týnec, když se trefil zkušený D. Kopta střelou na vzdálenější tyč. Naději hostům na body umocnil po hodině hry po rohu hlavičkující Horký – 3:2. Týneckých začalo být plné hřiště, ale domácí je již do vyložené šance nepustili. Naopak sami mohli navýšit vedení, ale Vávra nedotáhl sólo ke střele a Pekárek odmítl hattrick, když po zpracování dlouhého pasu nepřehodil Vašáka. Domácí v závěru vítězství uhájili. Naopak družina trenéra Skály i v pátém zápase na jaře padla.

„Bylo to vyhecované derby. První čtvrthodinu na nás hosté vlétli, byli lepší, rychlí a důrazní, ale vypracovali si jen dvě pološance. Pak jsme dali gól, převzali hru, byli jsme jasně lepší a v poločase vedli 3:0. Na začátku druhého poločasu jsme šli dva sami na branku, Marek Hanuš udělal kličku, Peky (Zdeněk Pekárek) mu do toho vlítnul a rozhodčí odpískal ofsajd. Místo, abychom vedli 4:0, tak jsme z protiútoku dostali gól a za pět minut druhý. Až do konce to bylo otevřené na obě strany a nakonec jsme to ukopali," oddechl si po derby trenér Divišova Roman Sedlařík.

„Derby se hrálo nahoru dolů. Zápas jsme si prohráli sami v prvním poločase, když jsme dostali tři góly po našich individuálních chybách. Ve druhém jsme, po příchodu Stejskala, snížili a sahali po bodu, což se ale bohužel nepovedlo. V závěru byly na hřišti emoce a stěžovali jsme si na rozhodčího, ale ten nám zápas neprohrál. Jak ale nebodujeme, jsme flustrovaní a hledáme chyby jinde než u sebe." povzdechl si po páté porážce na jaře hrající trenér Týnce Radek Skála.

Branky: 30. a 38. Zd. Pekárek, 40. Vondrák – 54. D. Kopta, 60. Horký. Rozhodčí: Březnovský. ŽK: 0:5. Diváci: 150. Poločas: 3:0.

Divišov: J. Hanuš – Martin Hanuš (56. Blažíček), Jíša, Macháček, Lehán, Campodonico (75. Djakov), Zd. Janovský, Vávra, Vondrák (90. L. Janovský, Marek Hanuš (87. L. Svoboda), Pekárek (84. J. Zámostný.)

Týnec: Vašák – Mach (46. Stejskal), Štamberský, Vavrek, F. Kopta (85. Sedlák) – Orsák, Radačovský, D. Kopta, Víšek – Horký, Skála.

JOSEF SVOBODA