MARŠOVICE - NEVEKLOV 2:0

Do utkání vlétli domácí raketově a již ve 4. minutě šli do vedení po individuální akci D. Zavadila. Poté mohl navýšit skóre kanonýr Žížala, ale penaltu po faulu na Matěje Haška mu chytil Franěk. Ve 20. minutě se poprvé v derby červenalo, když byl vyloučen po dvou žlutých kartách v rychlém sledu neveklovský Hlaváč. První dostal za projevy nespokojenosti a protestování proti rozhodnutí rozhodčího Čermocha „To si děláš srandu, co to pískáš". Druhý žlutý kartonek dostal poté, co nechtěl odstoupit od míče, ani po třech varováních, před rozehráním trestného kopu a dožadoval se stále vysvětlení, proč dostal první žlutou kartu.

„Zápas začal ve svižném tempu a rychle jsme šli do vedení. Pak ale nedal Pavel (syn trenéra) penaltu, přišlo vyloučení a začalo se jiskřit," dodal k začátku trenér Maršovic Jaroslav Žížala.

Hosté i v deseti mohli srovnat, ale míč po technické střele Šmejkala skončil na tyči domácí branky. V závěru poločasu naopak složit reparát Žížala a po přihrávce Matěje Haška poslal domácí do dvoubrankového vedení a vsítil svou již 23 branku v sezoně. „Vyloučení nám uškodilo, někteří hráči si mysleli, že je hotovo a už nehráli jako na začátku," posteskl si kouč Maršovic.

Druhý poločas se nesl v hodně nervózní atmosféře. Domácí měli několik možností na navýšení skóre, ale nedokázali již překonat Fraňka. Poté se hosté dožadovali odpískání pokutového, ale píšťalka rozhodčího Čermocha zůstala němá. „Asi se měla pískat," byl soudný Jaroslav Žížala.

V závěru byl ještě vyloučen hostům po druhé žluté kartě špílmachr P. Šmejkal, a tak domácí již v poklidu dokráčeli pro velice cenné tři body.

„Místo, abychom se po druhém gólu uklidnili, tak byla druhá půle z naší strany špatná a křečovitá. Měli jsme sice převahu a vypracovali si řadu šancí, ale už jsme nebyli schopni dát gól. Hra byla neurovnaná, víc boj než krása a stále se diskutovalo, než hrálo. Každý zákrok byl komentován hráči Neveklova i diváky," byl rozpolcený z průběhu trenér Maršovic, jenž bral výhru jako zaslouženou za více vypracovaných brankových příležitostí, a byl ještě smutný, že se derby neodehrálo v klidnější atmosféře před 210 diváky: „Na můj vkus bylo strašně vyhrocené a bylo tam hodně nenávisti."

Trenér Neveklova Marian Král byl po derby velmi rozzlobený a viděl chybu ne ve svých hráčích, ale v rozhodčích. „Už před začátkem bylo jasný, jak zápas dopadne, ale to co s námi udělali pan Čermoch s panem Bartůškem bylo neuvěřitelné. Chápu, že Maršovice chtějí soutěž udržet, ale tohle bylo moc. Někteří domácí hráči nám po zápase podali ruku a řekli, že z vítězství ani nemají radost. Dokonce jsem zaslechl, že někteří diváci chtěli vrátit vstupné," posteskl si Král a přidal: „Hodně často si říkám, co děláme v Neveklově špatně. Jedna z věcí je malý zájem vedení o chod A mužstva, a druhá, že děláme fotbal férově. Zase ale můžeme mít čisté svědomí."

Branky: 4. D. Zavadil, 42. Žížala. Rozhodčí: Čermoch. ŽK: Řezníček, Dvořák – Čichovský, D. Stibůrek, M. Balík, Hlaváč, P. Šmejkal, Znamenáček. ČK: 20. Hlaváč, 87. Šmejkal (oba Neveklov). Diváci: 210. Poločas: 2:0. 

Maršovice: Pechač - Řezníček (81. S. Šetina), Dvořák, Bartoš, Kopka (66. Zderadička) - Matěj Hašek, R. Hašek (55. Orsák), Brabenec, Šach - Žížala, D. Zavadil (72. Laurich).

Neveklov: Franěk- – Zimmel, Stibůrek, M. Balík, Znamenáček (70. P. Hašek) – Hlaváč, Hameta (80. Šiška), Šmejkal, Čichovský – Křemen, Peter (38. Vrkoslav).

FRANTIŠEK FILLIP