V cestě do českého finále UEFA Regions Cupu stály oběma mančaftům tři celky. Středočeši v prvním a druhém kole prožili velké drama. Přes Liberecko i Královéhradecko postoupili až po penaltovém rozstřelu. Ve druhém utkání byli dokonce svěřenci Milana Kormaníka pár minut od vyřazení. Semifinále bylo naopak poklidnější. Středočeská reprezentace vyřadila Karlovarský KFS 3:1.

Ve středečním finále čeká Středočechy poslední český soupeř – Zlínský krajský fotbalový svaz. Utkání se uskuteční za přesného protokolu UEFA zápasů na hřišti A.F.C. Humpolec. Vítěz souboje poletí do Severního Irska, kde se v evropské kvalifikační skupině utká s domácím výběrem a reprezentacemi Walesu a Švédska. Vítěz této skupiny pak postoupí na závěrečný turnaj.

David Pastrňák.
Pastrňák, Hertl i Pálffy. Na rozlučce legend v Edenu se sejdou prvotřídní hvězdy

Oba celky jsou ve finále právem. Vždyť na své cestě vyřadily největší favority soutěže – nasazené Královéhradecký a Jihomoravský KFS.

Zlínští v prvním kole postoupili také na penalty. S Moravskoslezským krajem hráli 2:2 a v desítkách pak uspěli. Ve druhém kole vyhráli na hřišti Olomouckého KFS 2:1 a v semifinále zdolali výběr Jihomoravského kraje 5:3. 

Michal Pavlík