BENEŠOV – PÍSEK 2:1

V úvodu zápasu se na umělce domácí rozehřívali a důraznější hosté toho v 8. minutě využili, když se dostal sám před Tetoura Řezáč, jenž gólmana nadvakrát i se štěstím překonal. Po čtvrthodině se domácí více osmělili, přidali na důrazu a ve 35. minutě vyrovnali. Štancl se rozhodl vypálit z trestného kopu z třiceti metrů, a ač si brankář Rondzik sáhl na míč, srazil ho jen do sítě – 1:1.

Po přestávce již byl více na míči Benešov a tlačil se do zakončení. Faouzi, Kučaba a Večera se netrefili mezi brankové tyče. To se povedlo až v 66. minutě vzrůstem malému stoperovi Laštovkovi, který si po rohu naběhl na zadní tyč a osamocený poslal míč do sítě – 2:1. Následně se sice hosté snažili nákopy ztéci domácí branku, ale obrana s Tetourem pracovala již bezchybně, a tak si Benešov připsal tři cenné body.

„Na nevyzpytatelné umělce jsme nezachytili začátek, soupeř do zápasu vstoupil s větší energií a nasazením, hrál jednoduše balóny za obranu a po jednom se dostal útočník do zakončení, gólman Tetour sice první střelu vyrazil, ale zpět do útočníka, od kterého balón doskákal do brány. To bylo pro nás hodně nepříjemné. Postupem času jsme si na umělku zvykli, přidali jsme v nasazení a agresivitě, získávali jsme herní jistotu, což vygradovalo ve vyrovnání z trestňáku Štanclem. Ve druhém poločase jsme měli více ze hry, byli jsme na balónu a měli akce na zakončení. Nakonec jsme zápas rozhodli po rohovém kopu Laštovkou na zadní tyči. Hosté poté sice byli trošičku nebezpeční, ale nakopávané míče do naší šestnáctky jsme uhráli, navíc jsme mohli ze dvou situací výhru pojistit. I za stav 2:1 se berou tři body, a to byl náš cíl do utkání," měl radost po posledním podzimním zápase trenér Benešova Luboš Zákostelský a dodal: „S výkonem hráčů jako i s celkovým podzimem, jsem spokojený. Začátek sezony se sice pro nás vyvíjel špatně, ale konec se výrazně vylepšil, takže bude více klidu na zimní přípravu."

Branky: 35. Štancl, 66. Laštovka – 8. Řezáč. Rozhodčí: Šedivka. ŽK: Čapek – Kadula, Milec. Diváci: 250. Poločas: 1:1.

Benešov: Tetour – Večera, Braný, Štancl, Vrňák (90. + 1. Micka) – Skopec, Laštovka – Čapek (90. Rejhon), Žák, Faouzi (69. Svoboda) – Kučaba (87. Turek).