„Zeptal jsem se Petra Pavelky, jestli chce jít kopat, protože já bych jí dal už z přesvědčení vedle. Nejprve si vzal míč, ale vzápětí mi ho vrátil. Tak jsem to udělal. Každý z nás stojí denně před několika rozhodnutími. Já jsem se rozhodl tak, jak jsem uznal za vhodné. Ještě před exekucí jsem věděl, že nemohu nic získat, ba naopak a bohužel, se to potvrdilo. Díky spoluhráčům za to, že se postavili za mě, ačkoliv chápu i realizační tým, který tak čistě ze zarytosti neučinil. Pokud by ta situace nastala zase, udělal bych to znovu," má jasno exekutor a rytíř zápasu Martin Pavlíček, před kterým je potřeba smeknout, zvláště, když je Kondrac poslední.

Samozřejmě i trenér Zruče Michal Váňa Pavlíčka pochválil. „Musím před domácím kapitánem smeknout, protože věděl, že to pokutový kop nebyl. Bylo to opravdu gesto fair-play, klobouk dolů před ním."

Je paradoxem, že ho pochválili protihráči i spoluhráči, avšak diváci mu pěkně spílali a ani vedení kondrackého týmu nejásalo nad jeho činem.
Drama bylo již v prvním poločase, kde rozhodčí Petr Glogar rozdal netradičně tři červené karty – dvě hostujícím hráčům Lukáši Hájkovi (drsná kritika hlavního arbitra) a Martinu Havlovi (po druhé žluté kartě za projevy nespokojenosti) a domácímu Janu Pohorskému za ostrý faul. „Naši hráči předvedli nesportovní chování, kterému by se měli vyvarovat," zlobil se na „červenáčky" zručský hrající kouč.

Zápas nakonec dospěl po remíze 2:2 v základní hrací době až do penaltového rozstřelu, který zvládli lépe Zručští, jenž si připsali druhý, bonusový bod a jsou na čtvrtém místě. To Kondrac zůstala na dně tabulky.

„Určitě bych nechtěl, aby vyznělo, že mě realizační tým jednohlasně odsoudil. Rozhodnutí bylo sobecké a bylo jasné, že to všichni nevezmou. Ale bylo v souladu s tím, co se snažím ctít a zároveň to od sportu vyžaduji – boj, ale férový. Zápas nám neprohrála tato penalta, ale neproměněné šance, které nás provázejí celý dosavadní průběh této sezóny. Bohužel, i v tomto hraji hlavní roli," povzdechl si Pavlíček.

Podobný čin v loňské sezoně předvedl sedleckoprčický Michal Davídek, když v zápase s Kácovem nesouhlasil s penaltou a zakopl míč vedle branky. „Michalovi jsem tenkrát psal a děkoval mu za gesto. On mi to nyní vrátil. Kéž by se Kondrac následně zvedla stejně jako Sedlec Prčice," přeje si kapitán Kondrace.