NEVEKLOV – TÝNEC NAD SÁZAVOU 0:1

V Neveklově opět platila stará obehraná písnička, když nedáš gól, nemůžeš vyhrát. Celý zápas nebylo vidět, že hraje poslední s prvním. Neveklov byl aktivnější a víc se tlačil do zakončení, ale opět neproměnil čtyři gólové šance. V největší Fišer nastřelil hlavu protihráče na brankové čáře. Když už domácí vstřelili branku, tak neplatila, protože asistent rozhodčího odmával ofsajd. Týnec hrál trpělivě, také měl šance a dočkal se v 72. minutě, když se střelou k tyči z šestnáctky prosadil Radačovský.

A tak Neveklov opět nevstřelil branku a prohrál jednogólovým výsledkem. Před pěknou diváckou kulisou řídil utkání výborný rozhodčí Blažek.
„Vypadá to, že už nebudu muset poskytovat vyjádření do novin, protože řeknu redaktorovi, ať si zkopíruje moje vyjádření z Jílového," povzdechl si trenér Neveklova Marian Král a poznamenal: „Bohužel jsme opět nevyužili několik gólových příležitostí a Týnec vstřelil ze dvou šancí vítěznou branku. Utkání by slušela remíza, ale nezbývá než pogratulovat Týnci ke šťastné výhře. Naše hra v poli byla slušná, ale fotbal se nehraje na krásu, ale na branky. My jsme gól nevstřelili už v šesti ze sedmi kol, a proto jsme tam, kde jsme."

„Neveklov nepatří na dno tabulky, protože má kvalitní tým, což potvrdil a v první půli nás přehrával. Přesto jsme si v zápase vytvořili pět šancí, čtyři nevyužili a až krásná střela Radačovského levačkou zpoza šestnáctky skončila v brance," poznamenal k derby kormidelník Týnce Miroslav Bubeník a podotkl: „Jsem rád za tři body. Těšíme se na další zápas, kde ale musíme zlepšit kombinační hru a hlavně první dotyk s míčem nás limituje."

Branka: 72. Radačovský. Rozhodčí: Blažek. ŽK: 2:6. Diváci: 105. Poločas: 0:0.

Neveklov: Franěk – M. Balík, Chomát, P. Balík, Zimmel – Vrkoslav, Hlaváč, Vobořil (81. Novák), Čichovský – Fišer (68. Křemen), Vitouš (58. Šiška).

Týnec nad Sázavou: Dvořák – Kavoň, D. Kopta, F. Kopta, Klubal – Petrášek (68. J. Stibůrek), Radačovský, Štamberský, Vosička (59. V. Vavrek) – Stejskal, Horký.

RADEK ŠNAJDR