TEPLÝŠOVICE – TÝNEC NAD SÁZAVOU 1:4

V prvním poločase se hrál výživnější fotbal pro diváka. Týnečtí začali převahou, Radačovský nejprve pálil vedle z 18 metrů, aby v 8. minutě Horký po vyhraném souboji Stejskalem již propálil Vejvodu. Z domácí snahy o zteč branky Týnce vyplynuly jen slabá hlavička Pejši po rohu a chytrý obstřel Krále, jenž skončil nad brankou. A tak udeřili opět hosté a gól to byl krásný. Šejstalův centrovaný míč srazil prsama Horký na Stejskala a ten zamířil k tyči – 0:2. Teplýšovičtí se ale po chvíli dostali do hry, když dlouhý aut D. Podhorského našel Breburdu, jenž z malého vápna rozvlnil síť. Jenže to bylo ze strany, asi špatně vyspalých hráčů Teplýšovic na zápas, vše. Zato Týnečtí valili na Vejvodu, ten nejprve obličejem vyrazil míč po střele Horkého a následně mu pomohla tyč po úniku Petráška, jenž neustále větral zabrzděného J. Dřízala. Ve 43. minutě se již hosté radovali a notně jim k tomu pomohl domácí kapitán Nerad. Ten se nechal obrat Šejstalem o míč u rohového praporku a týnecký sniper se z úhlu nemýlil – 1:3.

Druhý poločas již diváky nenadchnul. Hosté si poklidně udržovali vedení a domácí prostě neměli svůj den. A tak jen Breburda při dobré vůli mohl snížit, ale to se nepovedlo. Závěr ale přinesl vzrušení. Domácí se v 82. minutě dožadovali po rohu a střele, asi oprávněně odpískání ruky Radačovského, jenže sudí nechal pokračovat a z brejku vsítil Šejstal čtvrtý gól Týnce. To nemohli domácí hráči rozdýchat a nejvíc brankář Vejvoda, jenž nejprve dostal žlutou kartu, a jelikož rozhodčího počastoval sprostým slovem, šel se sprchovat. „Ruka tam byla, ale je věc rozhodčího, zda jí odpíská," měl jasno ohledně inkriminované situace v šestnáctce trenér Týnce Miroslav Bubeník.

Zbytek zápasu, ve kterém ještě nastřelil Hruška po pěkném průniku hostující tyč, dochytal Nerad.

„Katastrofální výkon celého mužstva, takhle se fotbal nedá hrát. V obranné činnosti propadák a nemůžu vyzdvihnout ani jednoho hráče, který by si zasloužil pochvalu. Když borcům v kabině říkáme s Mírou Podhorským, že mají rychle přistupovat k hráčům a oni jsou pět metrů od nich, tak nemůžeme uspět," byl rozzlobený na mužstvo trenér Teplýšovic Petr Chomát.

„Zasloužená výhra. Přijeli jsme s taktikou přehrát soupeře v prvním poločase fotbalově, což se povedlo a zaslouženě jsme vedli. Ve druhé půli jsme chtěli kontrolovat výsledek a chodit do brejků. To se nám dařilo jen napůl, když jsme nepodrželi balón a domácí dostali do hry, ale ti z převahy nic nevymysleli. Naopak jsme v závěru přidali čtvrtý gól z brejku. Myslím si, že na jednotlivých postech jsme měli větší kvalitu než soupeř," byl spokojený po zápase Miroslav Bubeník.

Branky: 22. Breburda – 44. a 83. Šejstal, 8. Horký, 20. Stejskal. Rozhodčí: Šesták. ŽK: 3:3. ČK: 84. Vejvoda (T). Diváci: 130. Poločas: 1:3.

Teplýšovice: Vejvoda – Vyhlídal, Chomát, Nerad, J. Dřízal – St. Škvor (60. L. Tůma) – D. Podhorský (58. Hruška), Pejša, Vyhlídal, Breburda – Král.

Týnec nad Sázavou: Dvořák – J. Stibůrek, D. Kopta, F. Kopta, Klubal – Petrášek (79. V. Vavrek), Radačovský, Štamberský, Šejstal – Stejskal, Horký (84. Vosička).