DUKLA PRAHA - BENEŠOV 3:2 

Na velice nekvalitním terénu v Košířích nezačal zápas pro Benešov vůbec dobře. Rozhodčí Dobrý posoudil už v 11. minutě kontakt D. Pešty na hranici šestnáctky za nedovolený a exekutor Šahíni, druhý nejlepší střelec ligy, se nemýlil – 1:0. Hosté působili značně zakřiknutě, nedařilo se prakticky nic a domácí měli jasně navrch. Potvrdila to krásná akce ve 25. minutě po pravé straně, kdy Kozel posadil míč po centru na hlavu nabíhajícího Burgeta - 2:0.
Za malou chvíli se zatřáslo břevno Dvořákovy branky po bombě Hájka. Po půlhodině také zahrozili hosté – D. Pešta vyslal do gólové akce Klauze, ale ten osamocený nastřelil gólmana Czechowskyho. Vzápětí střelu Rozsypala po kombinaci Klauze s Balatou vytěsnil na roh. Ve 39. minutě propadl trestný kop Šahíniho brankáři Dvořákovi mezi nohama a Dukla měla tříbrankový náskok.

Do druhého poločasu ale přišlo na hřiště jiné mužstvo Benešova. Hostující hráči zjednodušili hru, začali se rvát o každý míč, což přineslo brzy ovoce. Nepřímý kop ještě Benešovští nevyužili, ale v 51. Minutě již Klauz srovnal mířidla a po akci Kulhavého s Balatou snížil na 3:1. Po hodině hry mohli domácí zvýšit po nepovedených výletech brankáře Dvořáka, ale poprvé pohromu odvrátil z brankové čáry odkopem kapitán Hašek, podruhé zachránil hlavou Melichar. A tak mohli hosté pokračovat v tlaku. V 78. minutě byl těsně před pokutovým územím sražen pronikající Balata a následující trestný kop zužitkoval nádherně Kulhavý - 3:2. V závěru měl sice Benešov snahu srovnat skóre, ale Dukla si již výhru pohlídala. Hosté tak ani na osmý pokus na hřištích soupeřů nevyhrála.

Branky: 11. a 25. Šahín, 39. Burget - 52. Klauz, 76. Kulhavý. Rozhodčí: Dobrý. ŽK: 1:3. Poločas: 3:0.

Benešov: D. Dvořák – D. Pešta, Hašek, Melichar, Obdržal – Kulhavý, Filip (69.Linhart) – Přitasil, Rozsypal, Klauz – Balata.

JIŘÍ KONDELÍK