CHOTÝŠANY – TEPLÝŠOVICE 0:4

Derby začalo vzájemným oťukáváním. Následně byli blíže ke gólu hosté, ale první střela Kukače letěla těsně vedle a druhou po přihrávce Ottla vykopl Doležal z prázdné branky před Krále, který přestřelil Keseliho branku. Ve 14. minutě se radovali z gólu domácí, když po centru Povolného hlavičkoval Hanibal, ale dorážející Říha na brankové čáře v ofsajdu. Domácí na chvíli převzali otěže zápasu, ale jejich průniky končily vedle Babkovy branky. A tak udeřili hosté, když trestný kop Kukače hlavičkoval přesně Mládek.

V 50. minutě se prosadil nadvakrát tvůrce hry Teplýšovic Kukač. Poté už hosté zápas kontrolovali a díky brankám Nerada a Ottla navýšili výhru na čtyřgólový rozdíl. A tak Chotýšanští utrpěli zaslouženou první domácí porážku.

„Už, aby sezona skončila, podali jsme velice špatný výkon. Teplýšovice byly jednoznačně lepší a Kukač si na hřišti dělal, co chtěl a ještě nám nakopal. My jsme byli u všech míčů pozdě, nebojovali, nepřihráli si a když už jsme dali za stavu 0:0 gól, tak kluk doklepával míč do branky na brankové čáře z ofsajdu," byl po derby zklamaný trenér Chotýšan Pavel Stojan a dodal: „Moc netrénujeme a je to na hře znát. Navíc nám chyběli dva obránci Khandl a Zeman a byli jsme rozklížení."

„Asi jsme zaslouženě vyhráli. Ze začátku jsme hráli dobře, ale neproměnili tři šance. Potom jsme přenechali hru domácím, kteří dali i gól, který ale hloupostí dorážejícího hráče na brankové čáře, neplatil pro ofsajd. V závěru poločasu jsme zase převzali hru a dali gól. Ve druhé půli jsme již byli lepší, dobře jsme kombinovali, měli hru pod kontrolou a přidali jsme zaslouženě tři góly," shrnul zápas hrající trenér Teplýšovic Milan Ottl a poznamenal: „Hráli jsme na solidním terénu, balóny byly dobré, rozhodčí kvalitní a ještě jsme vyhráli, co víc si můžeme přát. Škoda, že je konec podzimu, když se nám teď daří, hlavně je zdravý Kukač, formu má Mládek a obrana hraje dobře. Přesto jsme s 22 body spokojeni."

Branky: Mládek, Kukač, Nerad, Ottl. Rozhodčí: Říha. ŽK: 3:2. Diváci: 80. Poločas: 0:1.

Chotýšany: Keseli – Pazdera, Doležal, M. Kratochvíl, Povolný – Hanibal, Žovinec, Průcha, Říha – Červeňák, Kováč. Střídali: T. Kratochvíl, Sysel, Žarnecki.

Teplýšovice: Babka – L. Tůma, Veselý, Pavel Chomát, Škvor (75. Kačírek) – Nerad, Kukač, Ottl, Podhorský – Mládek (85. L. Kaňka), Král.

MIROSLAV PALEČEK