Na stole bylo kromě láhví se sodovkou (skutečně jen s ní) několik variant.

Půjčka některých hráčů. Odhlášení Tatranu. Nebo spojení s SK Rakovník. Nakonec je to něco napůl. Každopádně zvítězil zdravý rozum a činovníci klubů, mezi nimiž panuje rivalita, se při jednáních v areálu Tatranu dohodli.

Tatranští původně přemýšleli, že by si půjčili pár hráčů z kádru A týmu SKR hrajícího ČFL. Trenér Mohamed Ben Hassen byl vstřícný, jenže nakonec se ukázalo, že přece jen nemá tolik borců, aby je mohl půjčovat. ČFL je náročná soutěž a Rakovník čeká bitva o záchranu.

Nakonec podle sekretáře Tatranu Davida Svobody vymysleli finální nápad trenéři z béčka SK - Petr Kýzl a Libor Šíma. Ti se také stanou novými trenéry divizního Tatranu, společně s tím dosavadním, Václavem Eckem.

Tomáš Vlasatý si vyměňuje prstýnek s Bárou Nelibovou. To bylo nedávno na hřišti v Doksech, teď ale populární Sása z klubu odchází.
Vlasatý se ženil přímo na hřišti, soutěžní zápas ale po obřadu vynechal

Bude on jako nejzkušenější a nejstarší mít poslední slovo? „Ano,“ usmívá se David Svoboda, ale dodává, že všichni tři trenéři jsou na jedné lodi a budou se domlouvat na všem společně. „Vašek Eck hned prohlásil, že všech pětadvacet hráčů, kteří teď v týmu budou, jsou na jedné startovní čáře a záleží na nich, jak se svou šancí naloží. Budou se prát i o další ročník, i když zatím nevíme, jaké soutěže tam budou naše kluby hrát,“ prozradil Svoboda.

Jízdní řád I. A třídy se tedy mění. A také tabulka. Spokojeni budou ti, kdož s Rakovníkem na podzim nevyhráli, tedy třeba Nelahozeves, Votice, Vestec, Jíloviště i týmy bojující o záchranu jako Velká Dobrá a Sedlec-Prčice. Odečtou si maximálně bod, ostatní celky ale body tři.

V Tatranu, který čeká první divizní duel v sobotu na hřišti Slaného, už ovšem koukají spíš dopředu. V krásném areálu u lesa fotbal zůstane, tým tady bude absolvovat i zásadní část tréninků. „Je ale možné, že občas využijeme také hřiště u potoka, protože eskáčko má výbornou rehabilitační linku. To už záleží na domluvě,“ dodal David Svoboda.

Dohoda bude na jaře vůbec nejskloňovanějším slůvkem fotbalového Rakovníka. Dvacet let se o ní vlastně jen mluvilo, teprve teď ve chvíli velké krize k ní došlo.

Vydrží?