PODĚBRADY – DIVIŠOV 2:1

V prvním poločase byli domácí od začátku jasně lepší a po čtvrthodině získali dvoubrankové vedení, když se po sóle trefil Mihovský a L. Svoboda zamířil hlavou do vlastní branky po rohu. Domácí ještě do poločasu měli několik šancí, ale Šimáčka už nepřekonali. A to si ještě hosté málem vstřelili další dva vlastní góly Markem Hanušem a opět L. Svobodou. Hosté nedůrazně akce zakončovali.

Ve druhé půli otevřeli Divišovští obranu a domácí měli několik příležitostí a nespočet sólových úniků, ale Šimáček někdy i s pomocí dobíhajících obránců odolal. V závěru hráli Divišovští o deseti se zraněným L. Janovským na hrotu (koleno) a bez Shapovala (bolest ledvin), přesto v 85. minutě snížili L. Svobodou po kolmici Vávry. V závěru byl blízko vyrovnání Vávra, jehož střelu brankář vykopl a vysunutý brankář Šimáček v dobré pozici netrefil míč.

„Na zápas jsme přijeli ve slepené sestavě, ve které chyběli obránci Hronek a Lehán a měli jsme jen jednoho náhradníka. Začali jsme dost bojácně, rychle prohrávali 0:2 a ještě několik gólovek chytil náš gólman, jenž chytal v zápase bravůrně. Po půlhodině se trošku hra vyrovnala a ve druhé půli, ač jsme přišli o dva hráče, jsme převzali iniciativu. I přestože měli domácí opět šance, tak jsme snížili a v závěru mohli vyrovnat, když se soupeř strachoval o výhru," řekl po utkání kouč Divišova Roman Sedlařík, který vezl Shapovala do benešovské nemocnice s bolestí v ledvinách a dodal: „Za velkou bojovnost kluky chválím, protože jsme prohráli s pokorou."

Branky: 11. Mihovský, 15. vlastní L. Svoboda – 85. L. Svoboda. Rozhodčí: Vokoun. ŽK: 2:2. Diváci: 125. Poločas: 2:0.

Divišov: Šimáček – L. Svoboda, Z. Janovský, Marek Hanuš, L. Janovský – Campodonico, Vávra, Shapoval, M. Vondrák (48. Vobořil) – Z. Pekárek, J. Vondrák.