„Řada dnešních reprezentantů absolvovala tolik populární McDonald´s Cup. Jsem rád, jak velkému zájmu se těší letošní ročník,“ poznamenal předseda FAČR Petr Fousek.

Patnáctku nejlepších v hlavních dvou kategoriích (1.-3. třída a 4.-5. třída), kteří zvítězili v okresních a krajských kolech, doplní za pořadatele uherskohradišťská ZŠ Sportovní. Los, který v pondělí v sídle FAČR provedl trenér mládežnických reprezentací David Holoubek, rozdělil účastníky každé z kategorií do čtyř skupin po čtyřech. V nich se bude systémem každý s každým bojovat o postupové příčky.

Michal Sadílek v souboji se švédským záložníkem Albinem Ekdalem.
Fotbal je o lásce a radosti. Nizozemsky jsem se učil, abych zapadl, říká Sadílek

„Je to pro nás velká čest, spousta práce, ale i výhoda. Pořadatelstvím Svátku fotbalu se naše výběry kvalifikovaly přímo, ale jako favorité se necítíme. Letos nejsme tak silní jako loni, ale šance na dobrý výsledek je vždy,“ doplnil Petr Chvojka, stále aktivní fotbalista a také učitel tělocviku a matematiky z uherskohradišťské sportovní školy, která akci spolupořádá.

Premiéru si ve finále odbude i nově založená kategorie M, tedy klání malých škol a malotřídek. V něm si v rámci kvalifikačních kol napříč republikou zajistilo účast osm nejlepších výběrů (I. stupeň), které budou rozděleny do dvou skupin po čtyřech.

Rozlosování Svátku fotbalu
Kategorie A
Skupina A: ZŠ Karla Klíče - Hostinné, ZŠ Seifertova – Jihlava, ZŠ Kylešovice – Opava, ZŠ Březové Hory – Příbram.
Skupina B: ZŠ JIH - Mariánské Lázně, ZŠ Sluneční – Šumperk, ZŠ Velké Karlovice, 25. ZŠ – Plzeň.
Skupina C: ZŠ U Nemocnice – Rumburk, ZŠ a MŠ Čimelice, ZŠ Mozartova - Jablonec nad Nisou, ZŠ a MŠ Čimelice ZŠ Mládeže, ZŠ Studánka – Pardubice.
Skupina D: ZŠ Sportovní – Uh. Hradiště, ZŠ Mládeže – Znojmo, ZŠ Kbely – Praha, ZŠ Na Výsluní, Brandýs n. L. – Stará Boleslav.
Kategorie B
Skupina E: ZŠ E. Rošického – Jihlava, ZŠ Jiráskova – Benešov, ZŠ Dubňany, ZŠ Gagarinova – Stříbro.
Skupina F: ZŠ Sportovní – Uh. Hradiště, ZŠ Ohrazenice – Pardubice, ZŠ Bezručova – Kolín, ZŠ Krušnohorská - Karlovy Vary.
Skupina G: ZŠ Bílá cesta – Teplice, ZŠ a MŠ T.G. Masaryka – Písek, ZŠ Marjánka – Praha, ZŠ Česká, Liberec.
Skupina H: ZŠ J. Šoupala – Ostrava, ZŠ Sever, Hr. Králové, ZŠ Slovan – Kroměříž, ZŠ Heyrovského – Olomouc.
Kategorie M
Skupina I: ZŠ Kolová, ZŠ Hýskov, ZŠ a MŠ Lukavice, ZŠ a MŠ Bolešiny.
Skupina J: ZŠ a MŠ Skrbeň, ZŠ a MŠ Veselá, ZŠ a MŠ Global - Minded, Praha, ZŠ Dohalice.