PROSTĚJOV – VLAŠIM 0:3

„Utkání jsme začali dobře, ale když se vykombinujeme do vápna, tak zakončujeme bez důrazu. Soupeř naopak první gólovou šanci proměnil. Po změně stran rozhodlo vyloučení. Pak je těžké v deseti hráčích obrátit skóre," zhodnotil utkání trenér Prostějova Miroslav Takáč.

Hanáci nezačali špatně. Od začátku utkání měli častěji míč na svých kopačkách a vytvářeli si příležitosti. Hned ve 4. minutě měl velkou Sus, hlavičkou však bránu netrefil. Podobnou šanci ke skórování měl vzápětí Nečas při zaváhání prostějovské obrany, ale sám proti Kofroňovi neuspěl. Po divoké pasáži se hra uklidnila a branka padla až ve 31. minutě, kdy se Vyhnal prosadil proti Schusterovi a přízemní střelou překonal Kofroně – 0:1.

Do druhého poločasu šel Prostějov s touhou minimálně vyrovnat, vše však zkazila 53. minuta. Agilní Nečas utíkal Susovi, kterému nezbývalo nic jiného než zatáhnout za záchrannou brzdu nedovoleným způsobem. Vzhledem k tomu, že byl posledním hráčem, viděl za svůj prohřešek červenou kartu. Z následné standardní situace se z povedeného signálu trefil Plšek – 0:2. A to nebylo vše. V 65. minutě si na centr naskočil opět stoper Piško, a hlavou vsítil třetí gól rytířů. Ve zbytku zápasu mohli Vlašimští několikrát navýšit skóre, ale i kvůli Kofroňovi, se jim to nepodařilo.

„Soupeř hrál tak, jak jsme čekali, nakopával balóny do hrotu a pak se snažil v útoku hráče doplnit. To byla alfa omega a my jsme jej ubránili," vystihl klíčový faktor kouč Vlašimi Martin Hašek.

Prostějov tak zůstává na posledním místě se dvěma body, naopak Vlašim již díky výhře nefiguruje v sestupových vodách. „Vzhledem k postavení tabulce obou týmů to byl nesmírně důležitý zápas. Řekl bych, že máme míň bodů, než jaké výkony předvádíme. Doufal jsem, že když si udržíme určitou úroveň výkonů, že se k nám obrátí štěstí. " svěřil se Hašek. 

Branky: 53. a 65. Piško, 31. Vyhnal. Rozhodčí: Rejžek – Melichar, Podaný. ŽK: Nekuda (P). ČK: 53. Sus (P). Diváci: 680. Poločas: 0:1.

Prostějov: Kofroň – Hirsch, Sus, Schuster, Pančochář – Štrombach, Skwarczek, Fládr (71. Rus), Langer (56. Petržela) – Nekuda (63. Chwaszcz), Kroupa.

Vlašim: Nguyen – Breda, Štochl, Piško Vondra – Frizoni (46. Reiter), Tarczal (72. Jícha), Kulhánek, Janda – Nečas, Vyhnal (72. F. Hašek).