VYŠEHOŘOVICE – SEDLEC-PRČICE 6:1

V nezvyklém dopoledním čase nastoupili hosté na půdě týmu, který poněkud obměnil kádr a přivedl dobré fotbalisty. Na individuálních schopnostech to bylo znát, ale jako tým domácí nepůsobili příliš sehraným dojmem. Pokud odhlédneme od výsledku, tak hosty Vyšehořovičtí nějak výrazně nepřehrávali, ale fotbal se hraje na góly a ty byly schopni střílet jen domácí.

A první vstřelili už v 6. minutě. Trestný kop ze strany hosté odvrátili, ale následný centr již ne, když nezvládli aplikovat ofsajdovou past a tak Kasík přehlavičkoval gólmana Ryšavého - 1:0. I poté měli domácí několik možností k zakončení, ale brankář Ryšavý byl vždy na místě. Hosté se dostali k bráně soupeře sporadicky a za první půli měli jen dvě příležitosti. Přesto byli schopni kombinace ve středu pole a na výsledný debakl to nevypadalo. Ve 25. minutě domácí udeřili podruhé, když rozehráli trestný kop zpoza vápna po zemi a po přihrávce na malé vápno Blažek zvýšil na 2:0. Sedleckoprčičtí dost faulovali před svým pokutovým územím, což dávalo domácím dost příležitostí k ohrožení branky. A tak v závěru poločasu přidal Blažek svůj druhý gól po průnikové přihrávce - 3:0.

Ilustrační obrázek
Soukup: Zápasy v Jílovišti i Stašově jsou pro nás hodně důležité

Do druhého poločasu nenastoupili hosté odevzdaní a domácí se měli co otáčet. Už asi cítili, že nejde prohrát a tak přestali běhat a hrát kolektivní fotbal. Toho Sedleckoprčičtí využili, přitlačili trochu na pilu a snažili se o presink. Ten s větším či menším úspěchem praktikovali až do snížení, které po odražených balonech zařídil střídající Všetečka. Pak se domácí trochu zalekli, čehož hosté nevyužili. Naději jim vzala 72. minuta, kdy měli tutovku po průniku Račka. Míč ale místo dobře postaveného Davídka na malém vápně zakončil ve skluzu Pištěk mimo a hned z následného útoku inkasovali počtvrté. Poté ještě hosté přeskupili řady, snažili se s výsledkem něco udělat, ale entuziasmus jim došel a domácí ještě přidali další dvě branky, z toho jednu z penalty.

Branky: 25., 41. a 78. (z PK) Blažek, 6. a 76. Kasík, 73. Mičkal – 58. Všetečka. Rozhodčí: Vyhnal. Poločas: 3:0. Sedlec-Prčice: Ryšavý – L. Pištěk, Sedláček, Raček -  Müller (59. Rataj), Davídek, T. Pištěk, Prchlík – P. Bouška (36. Všetečka) – Trnobranský, Seidel (59. Tvrdý).

Michal Davídek

Ilustrační foto
Pachatele přepadení odhalili. Teprve sedmnáctiletá dívka ohrožovala zbraní ženy