BENEŠOV – ZČE PLZEŇ 4:0

Kdo nebyl na stadionu, tak by podle výsledku očekával jasný zápas. Jenže hosté byli v prvním poločase fotbalovější, více na míči, jenže s kombinacemi to až přeháněli a chtěli vše dohrát až do „kuchyně". To se jim ale povedlo v prvním poločase jen dvakrát, ale ve 3. minutě vychytal Škardu z malého vápna parádně Stareček. Stejně se vedlo brankáři Benešova po střele Vnuka a krásná technická střela Chocholatého skončila těsně vedle šibenice. Domácí se nikam nehnali a udeřili po dvou dlouhých autech L. Braného. Nejprve strhl J. Zákostelského nesmyslně na zem Vohrna a z penalty se nemýlil Žák, aby stejný hráč ve 28. minutě přehlavičkoval špatně vyběhnuvšího brankáře a zvýšil na 2:0.

Po přestávce začali hosté stejně, ale přišly dva další údery Benešova a bylo hotovo. Nejprve po rychlém autu Vrňáka, unikl Kučaba a naservíroval míč Peroutkovi, který placírkou po zemi k tyči potřetí domácí rozjásal. O chvíli později si na centr Kučaby naskočil J. Zákostelský a z malého vápna hlavou poslal míč „houslemi" brankáři počtvrté do sítě. Následně měli domácí pětiminutovku, kde zahazovali šance, jak na běžícím páse (Jíša dvakrát nad, Kučabu a Rybaříka vychytal gólman). Poté se zápas dohrával a hosté mohli ještě snížit, ale osamocený Škarda i ve druhé vyložené šanci zklamal, když z 12 metrů přestřelil.

„Plzeň má mladé, běhavé, pohyblivé kluky, kteří dokud mají síly, jsou nepříjemní pro každého soupeře. Jde o to nedostat s nimi gól a nějaký se pokusit vstřelit, což se nám povedlo. Postupem času soupeř odpadal a pokud bychom byli v plné síle až do konce, tak jsme dali víc gólů," řekl po zápase spokojený trenér Benešova Luboš Zákostelský a dodal k pěti střídajícím: „Chtěl jsem dát šanci i ostatním klukům, proto jsem jich nominoval na zápas osmnáct, protože jsem očekával, že by to takhle mohlo dopadnout. Nakonec se splnilo všechno – vyhráli jsme, máme tři body a zahráli si další kluci za áčko." 

Branky: 15. (z PK) a 29. Žák, 50. Peroutka, 53. J. Zákostelský. Rozhodčí: Ježek. ŽK: Jíša, Bredler, Komárek, Hronek – Škarda. Diváci: 180. Poločas: 2:0.

Benešov: Stareček – Vrňák, Hrubý, J. Zákostelský, L. Braný – Peroutka (54. Rybařík), Bredler (75. Komárek) – Borkovec (85. Janovský), Žák, Jíša (78. Prikner) – Kučaba (88. Hronek).