Na prvním tréninku se objevilo 23 hráčů. „Jsem rád, že jsme se dohodli s Jardou Starým i jeho manažerem, že nás Jarda posílí. Měl by být naší první výraznou posilou a cením si toho, že dal přednost Vlašimi před jinými nabídkami. Doufám, že se opět dostane do formy jako měl u nás na podzim a svými výkony si řekl o ligu, kterou si na jaře zahrál v Baníku Ostrava," měl radost z první posily Miloslav Brožek a dodal k dalším: „Jan Tenkl z Táborska se chce u nás poprat o místo. Zahraniční hráči Semir a Velo Vukovič musí dokázat, že jsou výrazně lepší než naši hráči. Manažer si myslí, že jsou to hráči ligového formátu, tak uvidíme. Z hostování se vrátili Borkovec a Kováč a jsem rád, že se oba v Benešově prosadili. S Wojnarem jednáme o prodloužení hostování a s Kocourkem jsme dohodnuti, že u nás bude i na podzim."

Naopak s dresem Vlašimi se rozloučil Sudek, jenž se vrátil do Slávie Praha a zřejmě i Křeček, který, ale do přípravy nastoupil. „Má smlouvu do 30. června a poté již o něj asi nebudeme mít zájem," má jasno sportovní ředitel a dodává: „Do konce týdne bysme chtěli přivézt dvě až tři posily a na soustředění v Kácově (1. – 5. července), by již měl být kádr, který vstoupí do přípravy a poté se bude selektovat."

Trávník na hlavním stadionu se přes léto rekonstruuje a má dojít k rozšíření zavlažování, ale práce se přibrzdily. „Dotace jsou kvůli pádu vlády pozastavené a rozhodujeme se, zda-li máme pokračovat z vlastních prostředků nebo čekat. Už se udělalo 24 hloubení okolo trysek. Vše je plně v režii sekretáře a technického ředitele Jaroslava Svobody," poznamenal k rekonstrukci Brožek.

Plán přípravy Graffinu Vlašim

29.6: Vlašim – Bohemians Praha (11, Kácov)
1. - 5. 7.: Soustředění Kácov.
5. 7: Modelové utkání
10. 7: Vlašim – Sparta Praha B (Kácov, 17 hodin)
13.7.: Turnaj Počátky (účast i Táborska a Jihlavy).
17.7.: Vlašim – Meteor Praha (místo a čas budou upřesněny)
20.7.: Pohár České pošty (zřejmě v Benešově).
27.7.: Mistrovský zápas