KRÁLŮV DVŮR – VLAŠIM 1:1 PK 3:1

Po většinu zápasu se hrálo na domácí polovině, na které si hosté vytvořili několik dobrých příležitostí, ale zakončení vázlo. V prvním poločase měl největší Brejcha, který míčem orazítkoval břevno domácí branky, další dobré šance lapil brankář Krček nebo mu po střele Průchy pomohl na brankové čáře obránce. Domácí dobře bránili a z minima využili maximum, když ve 39. minutě Mareš využil po dlouhém pasu chybu obránce Vlašimi Vondry a po důrazném úniku prostřelil Budínského.

Po přestávce se ještě více zvýraznil tlak Vlašimi, která po hodině hry byla blízko vyrovnání, ale Jícha po centru ze strany z metru přestřelil prázdnou branku Králova Dvora. „To snad ani nejde nedat, ale umí to jen Honza. U něho už jsem to viděl potřetí, co jsem ve Vlašimi. To není normální a musím se ho zeptat, jak to dělá. Místo nastavení nohy, tak z půl metru podebere míč a jde nad bránu," kroutil hlavou nad selháním svého útočníka trenér Vlašimi Vlastimil Petržela.

I rána Jandy volala po gólu, ale míč zpod břevna vytáhl Krček na roh. Domácí bránili těsné vedení a hrozili jen sporadicky, jako Šilhavým do boční sítě. Když už se zdálo, že výhru uhájí, přišel v poslední minutě závar před domácí brankou a míč do sítě dostal Brejcha.

A tak se šlo na penalty, které hosté nezvládli. Hronek sice první proměnil, ale to bylo vše. Tarcal, Janda a Štochl nedali, naopak domácí Pilík, Volešák a Šilhavý poslali míč do sítě (neproměnil jen Mareš) a tak pojede Sparta v září do Králova Dvora.

„Byl to zase stejný scénář jako v předchozích zápasech. Přestože jsem některé více vytížené hráče nechal sedět, a hráli ti, co nedostávají tolik příležitostí, tak soupeře přehrávali, ale bohužel neproměňovali šance. To je jediné, co jim můžu vytknout. Soupeř se za celý zápas jednou dostal k naší bráně a dal gól. Potom se jen bránil a málem i výhru i ubránil, ale v závěru jsme vyrovnali. Penalty nechtěl od nás nikdo kopat, na pátou byl určený brankář Budínský. A tak to dopadlo špatně, když jsme dali jen jednu. Je mi to ale fuk, že jsme nepostoupili, potřebujeme hlavně bodovat v lize," nevadí Petrželovi, že si nezahraje proti Spartě, kterou trénoval a ještě poznamenal k taktice zápasu: „Začali jsme na dva útočníky, aby vyhrávali souboje. Dokonce jsem mužstvu povolil hrát občas na ně dlouhé míče, aby se hra zrychlila. Jenže ti vůbec balón vepředu neudrželi, byla to tragédie. Ve druhé půli, po jejich vystřídání, jsme přešli na náš systém rychlé kombinace a hry po zemi a soupeř se vůbec nedostal za půlku."

Vlašimský trenér byl na lavičce jen první poločas, poté odešel na tribunu. „Bylo šílené vedro a lavičky přímo na sluníčku, kde bylo na omdlení. Vydržel jsem tam jen poločas a potom jsem šel na tribunu a zápas koučoval asistent Brožek. V závěru druhé půle jsem si odskočil a viděl až čtvrtou sérii penalt," vysvětlil zkušený trenér svoje cestování na stadionu a podotkl: „Je to za náma, v pátek nás čeká ligový zápas v Ústí a musíme ho zvládnout. Ještě nevím, jak to udělám. Mám trénovat na rozlučce Jardy Blažka na Letné jedno mužstvo. Uvidím, jak se dohodnu s majitelem klubu panem Jirušem."

Domácí ohlasy po utkání:

Tomáš Šilhavý, obránce: Mám toho plné zuby, program je nyní hodně nahuštěný, samozřejmě jsem ale rád a postupu si cením. Proti druholigovému soupeři jsme podali koncentrovaný výkon, dokázali vstřelit branku a přečkali šance soupeře.Ten nakonec šťastně vyrovnal,
ale my jsme dokázali zvládnout potřetí v řadě penaltový rozstřel. Jedeme na určité pozitivní vlně a přeji si, aby to pokračovalo co nejdéle.

Jiří Sabou, záložník: Po čtrnáctidenním výpadku nebylo pro mě jednoduché naskočit zpátky do tak těžkého utkání. Soupeř se snažil o vyrovnání, nám v náročném programu, navíc v horkém počasí, trochu už docházely síly. Když jsme v samotném závěru dostali smolný vyrovnávací gól, do smíchu mi nebylo. Naštěstí Jirka Krček v brance opět čaroval a my ve 3.kole přivítáme Spartu. Jsem moc rád, zejména
kvůli našim fanouškům a fotbalu v Králově Dvoře. Už jako malý kluk jsem si navíc vždycky přál jednou naplnit domácí stadion až po střechu
a na sklonku kariéry se mi toto přání může splnit.

Branky: 39. Mareš, rozhodující penalta Volešák – 90. Brejcha. Rozhodčí: Jílek. ŽK: Barák, Sabou (oba KD). Diváci: 420. Poločas: 1:0.

Vlašim: Budínský – Pedro, Toml, Štochl, Vondra – Vopat (75. Janda), Tarczal, Brejcha, Průcha – Matějka (58. Hronek), Jícha (66. Nečas).

FRANTIŠEK KOUDELKA