TÝNEC NAD SÁZAVOU – NEVEKLOV 4:1

V Týnci se nehrál tentokrát moc pěkný fotbal, na hráče, jakoby dolehla při slunečném počasí jarní únava. První půli měli více ze hry domácí, ve druhé hosté. První šanci měl Týnec, ale po úniku Horkého a přihrávce nedokázal Stibůrek z deseti metrů dostat míč do brány. Za chvíli se přeci jen domácí dočkali, když po střelách D. Kopty a Horkého, Fraňkem vyražený míč dopravil do sítě Skalický. Ve 22. minutě hlavičkoval Petrášek po centru Havelky do břevna, aby za chvíli po centru Stejskala zvýšil D. Kopta na 2:0. Když ve 34. minutě zlikvidoval brankář hostů hlavičku Radačovského po centru D. Kopty, šli do kabin více spokojeni domácí hráči.

Ve druhé půli převzali iniciativu Neveklovští, tlačili se více dopředu a domácí spíše hráli jen na brejky, což se jim ale vyplatilo. V 70. minutě dokončil Horký akci Radačovského se Stejskalem, aby se následně dočkali i hosté. Nejprve Peter trefil tyč, aby vzápětí Křemen snížil na 3:1. V závěru J. Vavrek vysunul mladičkého Ungera, který našel na malém vápně Klubala, jenž uzavřel na konečných 4:1.

„Jsem rád, že jsme zápas výsledkově zvládli. V první půli jsme zaslouženě vedli, když jsme dvě šance z několika proměnili. Druhá půle patřila Neveklovu, ale opět se nám do otevřené obrany podařilo dvakrát skórovat," byl spokojený po derby trenér Týnce Miroslav Bubeník.

„Zasloužené vítězství domácích. Až na závěr měli zápas pod kontrolou a gratuluji jim ke třem bodům," pochválil Týnec po derby trenér Neveklova Marian Král a byl kritický: „Jsem velmi zklamaný z přístupu některých hráčů a každý včetně mě, by se měl nad sebou zamyslet a nehledat chyby tam, kde nejsou."

Votický Jiří Kamarýt (v červeném) má sice na snímku zvláštní výraz, ale po zápase v Jesenici měl radost, nastřílel jí čtyři z pěti gólů.
Kamarýtovo galapředstavení v Jesenici

Branky: 15. Skalický, 24. D. Kopta, 70. Horký, 90. Klubal - 78. Křemen. Rozhodčí: Fligr. Poločas: 2:0.

Týnec nad Sázavou: Koukol – Stibůrek, Štamberský, F. Kopta, Havelka – Petrášek (74. Klubal), D. Kopta, Radačovský, Skalický (62. Unger) – Stejskal, Horký (78. J. Vavrek).

Neveklov: Franěk – Vobořil, M. Balík, Stibůrek, Znamenáček (60. Křemen) – Hlaváč, Hameta (46. Zimmel), Šmejkal, Čichovský, Peter – Skála (72. Šiška).