Podzim nebyl z vaší strany dobrý. Trochu jste se vzpamatovali až v závěru, porazili jste dva týmy, které jsou za vámi v tabulce, Loděnice a Slaný, a odrazili jste se od nich na pět respektive sedm bodů. To se vám určitě ulevilo?

Samozřejmě jsem rád, že jsme poslední dva domácí zápasy se soupeři za námi zvládli a udrželi si tak naději na udržení v soutěži. Musím však říct, že ani jeden zápas pro nás lehký nebyl.

Situace sice není růžová, ale pokud budou sestupovat jen dva kluby, tak jste relativně v klidu. Jak situaci vnímáte?

Zatím to vypadá, že by mohly padat jen dva týmy, ale na to určitě nechceme spoléhat a pokusíme se v tabulce posunout výš. Zároveň vím, že ani soupeři za námi nebudou jednoduše body rozdávat. Máme dvanáct bodů a s tím bych určitě před sezonou spokojený nebyl. Měli jsme mít o šest bodů víc.

Najdete i pozitivní věci na podzimní části sezony?

Pozitivní je, že do sestavy zabudováváme stále více našich mladších hráčů a také jsme odehráli některé zápasy jako tým velmi dobře.

Mužstvo se pomalu mění. Zkušení hráči odcházejí a mladí, ač jsou šikovní, ještě nedorostli I. A třídy…

Kádr se změnil velmi rychle, za pochodu budujeme úplně nový tým a myslím si, že je úspěch, že v této soutěži stále jsme. Starších hráčů už v mužstvu moc nemáme. V létě odešli Jíša, Jellúš, kteří pro nás sice byli přínosem, ale rozhodli jsme se jít cestou našich odchovanců. Kruliš odešel na přestup do Jílového a v brance ho nahradil mladý Vašák, jenž ve všech zápasech prokázal nadstandardní výkony. Vavrek neodehrál žádný zápas a musí se podrobit chirurgickému zákroku a Pazdera nastoupil jen v prvním a druhém kole. Z hráčů nad třicet let hrál jen Orsák, Dvořáček a občas jsem kazil věkový průměr i já. Mladší hráči se musí ještě více vyhrát, aby pro nás byli přínosem. Krajská soutěž dorostu se v žádné případě nemůže rovnat soutěži mužů. Jsem rád, že to kluci pochopili a hráči, kteří jsou s námi již delší čas, už jsou důležitými články v týmu (Stejskal, Kolář) a těší mě perfektní spolupráce s trenéry dorostu Kavoněm a Pasekou.

K jakým změnám přes zimu v týmu dojde?

Žádné velké změny určitě nenastanou. Odejde Peroutka a nějakou posilu bychom samozřejmě přivítali, ale uvidíme jak to dopadne. Zkusíme zase zabudovávat některé naše dorostence, aby okusili soutěž a měli v létě snazší začátek.

Peroutka v Týnci končí. Bude vám na jaře chybět nebo ho nahradíte?

Peroutka nám bude určitě chybět. Venca byl na hřišti hodně vidět, je to velký bojovník a má k fotbalu výborný přístup a k tomu dobrou povahu. Mrzí mě, že odchází, ale zároveň jsem rád, že si svými dlouhodobými výkony řekl o angažmá v Benešově a věřím tomu, že má šanci se v divizním týmu prosadit.

Kdy začíná v Týnci zimní příprava a jaké odehrajete zápasy?

Přípravu začínáme 13. ledna, 31. ledna odjíždíme na pětidenní soustředění a odehrajeme přátelské zápasy s Juniorem Praha, Unionem Vršovice, ČAFC Praha B, Teplýšovicemi a před generálkou na mistrovské zápasy s béčkem Benešova.

Říkal jste, že vám povolila manželka jen půl rok v Týnci. Tak jak je to s vaším odchodem z hráčsky trenérského křesla?

Ano, to jsem říkal. Možná by se to i splnilo, kdybychom nevyhráli poslední zápas s Loděnicí. Takhle jsem si ještě půlrok vyprosil, trenérsky snad už vážně poslední. Chtěl bych si dát pauzu. Hráčsky bych ještě rád vyběhl na okresní hřiště, pokud mě to zdravotní stav dovolí.

Kde nabíráte síly a jak budete trávit Vánoční svátky a přechod do Nového roku?
Jsem rád že mám teď trochu více času a mohu ho věnovat rodině a přátelům, které během fotbalové sezony zanedbávám. Příchod do nového roku budu trávit s rodinou a tím budu nabírat sílu na další část sezony. Chtěl bych tímto popřát všem hezké svátky, vše nejlepší do nového roku a hlavně hodně zdravíčka.