HOSTOMICE – NESPEKY 0:1

Kdo neviděl, neuvěří. Domácí měli v zápase výraznou, ale jalovou převahu, navíc neproměnili penaltu. Hostům se navíc v prvním poločase zranili M. Obermajer (natažený sval) a Kupša (koleno), přesto dokázali nezměrnou bojovností a vůlí zvítězit.

Již ve 2. minutě běžel po chybě domácí obrany sám na brankáře Vojkůvka, ale přestřelil branku. To bylo v prvním dějství ze strany hostů vše. Byli to domácí, kteří zle Nespekům v horku zatápěli, ale hosté měli v brance nepřekonatelného Šilhavého. Ten nejprve vyrazil ránu Šebka z hranice šestnáctky, aby následně polapil několik pološancí a ustál mohutný závar. Ve 36. minutě ještě hlavičkoval Kačírek z malého vápna mimo branku.

Po změně stran pokračoval nápor Hostomic. Osamocený Kačírek trefil na brankové čáře stojícího Štáfa a po ruce Krejzy lapil penaltu Šilhavý V. Šebkovi. To byl zlom v zápase. Poté měli sice domácí tlak, ale jen po šestnáctku, protože se jim vkrádala nervozita na jejich kopečky a jen Šilhavý mu vážně zasahovat proti hlavičce Kubišty. Hosté měli pár brejkových situací a v 82. minutě udeřili. Kukač získal na polovině hřiště odražený míč, unikl obraně a podél brankáře k tyči vstřelil vítězný gól Nespek.

„Chtěli jsme uhrát bod a máme tři. Michal Šilhavý nepustil za svá záda nic ani penaltu, která ukončila nápor domácích. Poté jsme byli nebezpeční z brejků a jeden jsme gólově vyřešili. Před klukama smekám, protože se nám zranili během prvního poločasu Obermajer s Kupšou a přesto jsme dokázali dotáhnout zápas k výhře. Byla sice šťastná, ale zasloužená. Teď se musíme dát dohromady na středeční pohár s Kunicemi," podotkl k utkání trenér Nespek Jiří Maršoun a ještě dobře naladěný dodal: „Chtěl poděkovat za psychickou podporu Mariánovi Královi. Také mu přeji v Neveklově hodně trenérských úspěchů na krajské úrovni."

Branka: 82. Kukač. Rozhodčí: V. Sandev. ŽK: 4:5. Diváci: 90. Poločas: 0:0.

Nespeky: Šilhavý – Štáf, M. Obermajer (31. Párys), Krejza, Konopiský – Burian – Tyrner, Kukač, L. Maršoun, Kupša (46. Kopecký) – Vojkůvka (87. V. Kulhavý).

JAROSLAV ROSENVALD