STARŠÍ DOROST

HOŘOVICKO – VLAŠIM     2:5

V úvodu se dostával do dobré pozice Vlasák, ale bránící hráč ho na poslední chvíli od míče stačil odstavit. V 10. minutě zahrával Janovský rohový kop a domácí brankář si srazil míč do vlastní sítě. O pár minut nato olízla střela téhož hráče levou tyč hořovické branky. Pak se do hlavní role obsadil vlašimský Rybařík. V 16. minutě po kolmici od M. Cacáka obešel brankáře a do prázdné branky skóroval. V 18. minutě po dlouhém pasu od Ptáčka postupoval sám na brankáře, ale ten ho vychytal. Ve 24. minutě si Rybařík dvakrát vyměnil míč s M. Cacákem, obešel i brankáře, ale tentokrát mířil pouze do boční sítě. A ve 26. minutě připravil gólovou šanci pro Žirovnického, kterému ovšem míč těsně před střelou poskočil a prázdnou branku minul. A tak platilo nedáš, dostaneš. Domácí se dostali k odraženému míči a střelou z dvaceti metrů angličanem snížili. Hra se přesunula do středu hřiště. Hosté z Vlašimi držením míče nepouštěli domácí před svojí branku, ale ani sami se už také k vážnějšímu ohrožení hořovického brankáře nedostali.

Druhý poločas začal opět vlašimským náporem, ale M. Cacák, Janovský a dvakrát D. Cacák nedokázali své možnosti proměnit. A tak přišel zase trest. V 68. minutě zahrávali domácí trestný kop, který ještě Kabát odvrátil, ale z následného centru už se Hořovičtí prosadili a vyrovnali na 2:2. Hosté s tímto stavem nebyli samozřejmě spokojeni. Mladý Přitasil napálil míč do břevna. V 76. minutě postupoval Janovský sám na brankáře, byl zezadu faulován a kopala se penalta. Tu bezpečně proměnil Rybařík. Další pokus Rybaříka brankář se štěstím zlikvidoval, ale na následný  přízemní centr od Vlasáka nedokázal reagovat a Rybařík dovršil hattrick. Navíc dvě minuty před koncem byl aktivní vlašimský útočník stažen ve vápně a Kabát z pokutového kopu upravil na konečných 2:5.

„Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a do pětadvacáté minuty jsme si vypracovali pět vyložených šancí a mohlo být po zápase. Bohužel se tak nestalo a až do konce jsme museli o vítězství bojovat. Po celé utkání jsme ale byli lepší a i naše hra se začíná zlepšovat. Takže jsme po delší době s výkonem spokojeni, a když zlepšíme produktivitu, tak budeme ještě spokojenější," řekl po zápase trenér Vlašimi Miroslav Jelínek.

Branky Vlašimi: Rybařík 3 (1 z PK), Janovský, Kabát (z PK). Poločas: 1:2.

Vlašim: Kotouček – Ptáček, Kabát, Habal – Bělohlávek (Syrvatka), M. Cacák, Vlasák (Staněk), Janovský, Filip (Přitasil) – Rybařík, Žirovnický (D. Cacák).

BENEŠOV  –  BEROUN      8:3
Lídr tabulky z Benešova na hřišti od začátku vládl a nastřílel do sítě Berouna osm, branek, když se o sedm postarali dva borci –  čtyřikrát Shapoval a třikrát Marek Chrpa.

Branky Benešova: Shapoval 4, Marek Chrpa 3, Vyhlídal. Poločas: 3:0.

Benešov: Hrbek – P. Balík, Kubálek, M. Balík, Rezek – Vyhlídal, Černý, Shapoval, Martin Chrpa – Marek Chrpa, L. Balata. Střídali: Korynta, Vosáhlo, Šahin.

MLADŠÍ DOROST

HOŘOVICKO – VLAŠIM      0:6

Hosté měli od začátku hru plně ve své režii. Už ve 2. minutě Šandův centr proměnil Breburda, v 16. minutě přidal Staněk po přihrávce Vlasáka druhý gól a poločasový stav dokonal ve 22. minutě po střele Bílého z dorážky Šanda.

Na začátku druhého poločasu vsítil čtvrtý gól Staněk po přihrávce Vlasáka. Po hodině rychlonnohý Breburda využil dlouhého výkopu Gabriela a po sóle zamířil přesně. Konečnou podobu výsledku dal v 70. minutě Rakaš po přihrávce Polyaka. Domácí se až na dva rohové kopy nedostali do žádného ohrožení branky hostů.

„Bylo to více méně povinné vítězství nad aktuálně 14. mužstvem tabulky. Hořovicko v dosavadním průběhu soutěže zvítězilo jen jednou, a to nad posledním Nymburkem 1:0 a za sedm kol dalo jen čtyři góly, avšak každé vítězství je cenné a počítá se," dodal k utkání kouč Vlašimi Jiří Hák.

Branky: Breburda 2, Staněk 2, Šanda, Rakaš. Poločas: 0:3.

Vlašim: Gabriel – Šanda, Přitasil, Švec, Zvára – Srb, Breburda, Cettl, Vlasák – Staněk, Bílý. Střídali: Slunéčko, Rakaš, Polyak, Sokol.

BENEŠOV –  BEROUN        4:1

„Byl to první test s kvalitním soupeřem. Hrál se vyrovnaný, důrazný a trošku nervózní zápas. Již ve 23 vteřině jsme se dostali do vedení, ale další šance neproměnili a hosté v šesté minutě vyrovnali. Následně se bojovalo až do konce o každý metr hřiště. Tentokrát se nám nedařili centrované míče, přesto jsme zápas dotáhli do vítězného konce," oddechl si kouč Benešova Jan Křemen. 

Branky Benešova: Jamrich 2, Balata, Janků. Poločas: 2:1. Benešov: Šach – Hýbek, Hašek, Konopiský, Zach – Jírů, Balata, Pešta, Straka – Brabenec, Jamrich. Střídali: Janků, Vycpálek, Kohoutek, Kopecký, Zvára, Křemen, Petrášek.