DOROST U17

VIKTORIA ŽIŽKOV – BENEŠOV 2:2 PK 4:3

Utkání začalo, navzdory velkému vedru, ve slušném tempu, ve kterém měli navrch překvapivě hosté a po čtvrthodině se dostali do vedení Kabíčkem zakončením do prázdné branky po trestném kopu a chybě brankáře. Další příležitosti Mejdrech a Štrajt neproměnili.

Do druhého poločasu vyběhli domácí, za které nastoupil v loňské sezoně benešovský Ondřej Machač, s větším klidem a mezi 48. – 51. minutou Tesařem a Bejblem otočili na 2:1. Následně Urban dvěma zákroky podržel naděje hostů, kteří v poslední čtvrthodině navázali na výkon z prvního dějství. Nejprve v 72. minutě vyrovnali Ratajem z trestného kopu, aby následně neproměnili dvě penalty Ratajem a Baštýřem, když oba vychytal brankář Gajdasz, který před první fauloval hrubě a nesmyslně dobíhajícího Slepičku.

O druhém bodu pro Žižkov rozhodly pokutové kopy, ve kterých domácí zaváhali jednou, naopak hosté dvakrát (Dumský, Klápa).

OČIMA AKTÉRŮ

Miroslav Dvořák, záložník Benešova: „Nehráli jsme špatně. Jediné mínus bylo, že jsme neproměnili všechny šance, které jsme měli, nejvíc nás mrzí dvě penalty, ale to se prostě stává. Potěšilo mě, že mi dal trenér tak velkou důvěru, a já jsem mohl v prvním zápase za Benešov nastoupit v základní sestavě, a odehrát celé utkání. I s klukama se mi hraje výborně a jsem rád, že s nimi můžu hrát."

Patrik Urban, brankář Benešova: „Do hodně těžkého zápasu jsme nastoupili agresivně, dokázali jsme skórovat a vedení do konce první půlky udržet. Do druhého poločasu jsme nastoupili ve stejném tempu, ale Viktorka dokázala vzadu uklidnit hru, a vstřelit nám dva góly. Poté Ondřej Rataj srovnat skóre krásným gólem z přímáku. V závěru jsme měli obrovskou šanci zápas rozhodnout, ale neproměnili jsme dvě penalty, což je škoda."

Ondřej Machač, stoper Viktorie Žižkov: „Bohužel jsme do zápasu nevkročili vůbec dobře, a celý první poločasem se protrápili, hlavně jsme měli problém si vůbec dobře nahrát, a to nás hodně sráželo. Za celý poločas jsme nedokázali pořádně potrápit brankáře. Benešov byl většinu poločasu aktivnějším týmem, a to vyústilo i brankou ze standardní situace. Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi aktivně a soupeře přimáčkli na vlastní polovinu. Vytvářeli jsme si mnoho střeleckých šancí, a dvě z nich jsme dokázali proměnit. Jen škoda, že jsme nedali třetí branku, která by asi rozhodla zápas. Bohužel posledních deset minut bylo z naší strany špatných, když jsme znova inkasovali z trestného kopu a úplně nesmyslně jsme darovali soupeři dvě penalty, které naštěstí nedokázal proměnit."

Lukáš Plšek, trenér Benešova: „Výsledek je pro nás krutý, ke třem bodům jsme byli opravdu hodně blízko, bohužel jsme neunesli tíhu okamžiku. Zklamaný ale nejsem, hráli jsme dobře, Viktorce jsme byli minimálně rovnocenným soupeřem. Kluky chci pochválit za aktivitu a nasazení, za předvedenou hru se rozhodně nemusíme stydět."

Branky: 48. Tesař, 51. Bejbl – 15. Kabíček, 72. Rataj. Rozhodčí: Hurych. ŽK: 2:2. Poločas: 0:1.

Benešov: Urban – Fišer, Rataj, Klápa, Kabíček (51. Šedivý) – Vosáhlo (41. Dumský), Mejdrech – Makovec (65. Slepička), Dvořák, Štrajt - Baštýř.

DOROST U16

VIKTORIA ŽIŽKOV – BENEŠOV 0:1

Zápas rozhodla 57. minuta, kdy benešovský Sklenička rozvlnil síť za zády brankáře Žižkova.

Branka: 57. Sklenička. Rozhodčí: Hurych. ŽK: 0:1. Poločas: 0:0.

Benešov: Šmolík (41. Schummer) – Řejha, Vosáhlo, Kočí, Sklenička, Breburda, Fojtík, Smejkal, Tomek, Hradecký, Šimáně.