VYŠEHRAD – VLAŠIM 2:1

V prvním poločase měli sice víc míč na kopačkách hosté, ale do vedení šli ve 14. minutě domácí, když obrana Vlašimi podcenila dlouhý nákop Podrazkého na Smoláka a ten střelou ke vzdálenější tyči překonal Vorla, který dostal přednost před Budínským. Vzápětí mohlo být srovnáno, ale Hronkově projektilu po akci Jíchy chyběly centimetry, aby se vešel mezi brankové tyče Vyšehradu. Ve 29. minutě měl již motor vlašimské zálohy seštelovaná mířidla, když střelou k tyči využil chyby ve vyšehradské obraně – 1:1. Do konce poločasu se domácí pokoušeli o nakopávané míče za vlašimskou obranu, ale bez úspěchu. Hosté měli míč ve své moci, ale do pořádného zakončení se nedostali.

Po přestávce zvýšili Rytíři aktivitu směrem dopředu, hlavně krajní záložník Kučera byl při chuti a servíroval spoluhráčům gólové nabídky, jenže Hronek, dvakrát Matějka je neproměnili, jednou zazvonilo břevno. A tak přišel trest. Vyšehrad, pro něhož i premiérový bod ve druhé lize by byl zlatý, nakonec bral tři. V 79. minutě si totiž Podrazký po centru odblokoval obránce Vlašimi a propálil Vorla. V závěru se snažila Vlašim o vyrovnání, to však nepřišlo, navíc v poslední minutě neudržel nervy na uzdě Kučera, „zajel" do Petráška a rozhodčí ho poslal předčasně do sprch.

„Do zápasu jsme šli s pokorou, jednak jsme nováčci, jednak nás v minulém kole Znojmo zle vytrestalo. Ze sprchy jsme se ale poučili, hráli jsme více zezadu a daleko agresivněji. Tak, jak chceme. Ve druhé půli nám díky tomuto projevu docházely síly a nestíhali jsme se soupeři běhat. Ti se dostali do tlaku. Fotbal je někdy o náhodě a jedna šťastná akce nám zajistila všechny body. Vlašim sice měla více šancí, trefila břevno, my ale své dokázali využít a proto jsme vyhráli," radoval se po zápase kouč Vyšehradu Jaroslav Klíma, jenž vedl tým s novým trenérem Jiřím Novotným, bývalým reprezentantem a rekordmanem v českých titulech.

„Prohráli jsme, přestože jsme měli zápas pod kontrolou. Byli jsme daleko fotbalovější, ale zradila nás koncovka, když jsem gólové šance ani nestačil počítat. Soupeři nás potrestali ze dvou odkopnutých balonů, které naši stopeři nedokázali pokrýt. Vyhráli díky neskutečné bojovnosti až za hranicí. S takovým způsobem hry jsem se ještě nikdy nesetkal. I tak jsme ale měli utkání zvládnout," posteskl si po utkání trenér Vlašimi Vlastimil Petržela.

Branky: 14. Smolák, 79. Podrazký – 27. Hronek. Rozhodčí: Dressler – Dobrovolný, Boček. ŽK: Smolák, Jindráček, Schön, Šimkovský – Matějka. ČK: 90. Kučera (Vlašim). Diváci: 721. Poločas: 1:1.

Vyšehrad: L. Krbeček – Schön (83. Šimkovský), Hendrych, Petrášek, Macháček – Kabele, Kučera, Podrazký, Smolák (67. Mysliveček) – Jindráček (87. Polanský), T. Krbeček. Trenér: Klíma.

Vlašim: Vorel – Nový, Štochl, Toml, Vondra – Vebr, Tarczal – Reiter (75. Brejcha), Hronek, Kučera – Jícha (61. Matějka). Trenér: Petržela.