VLAŠIM – ÚSTÍ NAD LABEM 2:1

V prvním hráli domácí, jak by si trenér Petr Havlíček přál. Kontrolovali hru i míč, dobře kombinovali a získali dvoubrankové vedení, které zajistil kanonýr, Pavel Vyhnal. Tentokrát se ale netrefil ze hry, ale ze standardních situací. Poprvé z trestného kopu přes zeď, podruhé z penalty, po faulu brankáře na jeho osobu. Další šance v úvodu Hašek a Vyhnal, neproměnili. Ústí hrálo v obranném zahuštěném bloku a dopředu nic nevymyslelo.

„V prvním poločase jsme hře dominovali, dali jsme zaslouženě dva góly a mohlo jich být víc,“ pochválil hráče trenér Vlašimi Petr Havlíček.

To kouč Ústí Jiří Skála měl opačné problémy s výkonem svých svěřenců. „Náš výkon je pro mě nepochopitelný. Celý týden se na zápas připravujeme a pak v prvním poločase neplníme, co máme a dostaneme dvě branky.“

O přestávce bylo asi v kabině Ústí dusno a trenér Skála vystřídal dva hráče. To byl pro hosty asi impulz, protože se obraz hry po změně stran otočil jako mávnutím proutku. Hosté se od začátku usadili na polovině Vlašimi a rychle snížili hlavou Giliana po centru Šnirce. I poté měli více ze hry a doráželi na brankáře Nguyena, který ale nakonec míč za svá záda nepustil. Domácí mohli dvakrát dodat klid do svých řad z brejků, ale Jeslínek pálil po centru Vodháněla nad branku a střelu Vodháněla vyrazil gólman.

„Do druhé půle jsme vstoupili pasivně, neběhali jsme, z toho pramenily šance hostů, kteří do druhé půle vstoupili daleko líp, než do první. Dostali jsme gól a poté jsme se pro mě z nepochopitelných důvodů báli hrát. Byly z toho nervy a výsledek byl až do konce zápasu otevřený,“ zlobil se na hráče za druhou půli Petr Havlíček a podotkl: „Tři body jsou důležité, potřebovali jsme je, ale představoval jsem si zápas jinak. Myslel jsem si, že ve druhém poločase budeme hrát stejně aktivně jako v prvním, přidáme další dva, tři góly a vyhrajeme 5:1. Místo toho jsme šli do pasivity, že to nějak dopadne a dáme z brejků třetí gól, ale takhle to hrát nemůžeme.“  

Ústecký kormidelník Jiří Skála byl po zápase smutný, „Střídající hráči naši hru oživili, kluci už plnili pokyny, ale bylo to bohužel pozdě,“ posteskl si a dodal: „Prohospodařili jsme první poločas, nemáme ani bod a naše situace není dobrá.“

Branky: 27. a 37. (z PK) Vyhnal – 51. Gilian. Rozhodčí: Ginzel. ŽK: Hašek, Skopec –  Šnirc, Výborný, Kotěra. Diváci: 675. Poločas: 2:0.

Vlašim: Nguyen – Wiesner, Piško, J. Štochl, Tusjak – Janda (79. Kadlec), Hašek (70. Mara), Skopec, Vodháněl – Vyhnal, Fotr (67. Jeslínek).

Ústí nad Labem: Kotěra – Zeman, M. Richter, Pimpara, Vaněk, Šnirc (76. Leibl) – Gilian, Peterka, D. Richter (46. Miskovič), Výborný (46. Procházka) – Matějka.