VLAŠIM – OLOMOUC B 3:1

Do utkání vstoupili hosté razantně a již ve 3. minutě domácí zchladili hlavičkou Šindeláře po rohovém kopu. Rytíři se ale rychle oklepali a ihned vyrovnali. Hostující Texl při odkopu trefil Průchu, jenž následně překonal Spurného. Poté se hrál sice aktivní fotbal, ale bez větších ohrožení branek. Až v závěru poločasu se zablýskalo. Nejprve vyrazil Budinský ránu z úhlu, aby byli blíže k vedení domácí, ale Průcha ve skluzu míč do brány nedopravil a míč od Matějky trefeným Spurným, se odrazil míč vedle branky.

Ve druhém dějství už po většinu času na hřišti kralovali rytíři. Brejcha nejprve pálil v pádu těsně vedle, aby se následně vyznamenal Spurný, který vykopl nohou teč Hronka, vyrazil i Matějkovu dorážku, poté na něm ztroskotali Hronek i hlavičkující Matějka. Hosté kontrovali jen dalekonosnou ranou Falty.

V 72. minutě vběhl na hřiště Janda, což bylo pro Vlašim terno. Za pár chvil připravil centrem míč pro Hronka, jenž hlavou rozvlnil olomouckou síť, aby v závěru dokonal do prázdné branky sólo Hronka po chybě hostující obrany – 3:1.

„Bylo to těžké utkání, protože Olomouc v posledních zápasech remizovala doma s Vyšehradem a vyhrála v Českých Budějovicích a doma s Karvinou. U nás nastoupila ve stejném složení i ti, co střídali v pátek na Slávii, tak hráli. Jsou to mladí, běhaví kluci, dobří na míči a dělali nám v první půli velké problémy, když nás doráželi. Z toho vyplynul i první gól po standardní situaci, když jsme neuhlídali hráče stoperem. Naštěstí jsme rychle vyrovnali Průchou po hrubé chybě stopera. Soupeř byl poté v poli dobrý, ale nebyl nebezpečný. My jsme naopak byli nebezpeční, ale neproměnili šance. Ve druhé půli hosté odpadli, chyběla jim jiskra a kluci je chvilkama válcovali. Neproměnili jsme sice řadu šancí, přesto se nám podařilo dva krásné góly vstřelit. S výkonem i výsledkem jsem spokojený," dodal po utkání trenér Vlašimi Vlastimil Petržela.

Branky: 7. Průcha, 74. Hronek, 90. + 1. Janda – 3. Šindelář. Rozhodčí: Váňa – Arnošt, Koval. ŽK: Nový, Tarczal, Kučera – Habusta, Ševčík, Svozil. Diváci: 438. Poločas: 1:0.

Vlašim: Budinský – Breda, Štochl, Toml, Nový – Hronek, Tarczal – Kučera (72. Mihálik), Brejcha (88. Moravec), Průcha – Matějka (72. Janda). Trenér: Petržela.

Olomouc B: Spurný – Texl, Šindelář, Štěrba (62. Svozil), Jemelka – Hladík, Kalvach, Habusta, P. Ševčík (84. Hýbl), Falta – Malec (67. Rolinc). Trenér: Chromý.