VLAŠIM – SOKOLOV 0:4

První poločas zápasu, který rozhodčí Adámková zvládla, nenasvědčoval debaklu Vlašimi. Ta měla hru ve své režii a soupeře pustila jen do jedné vážnější akce, když střelu Blažka vyrazil Chudý. Jinak to byli domácí, kteří mohli jít do vedení po rohových kopech, ale hlavičku Jíchy fantasticky vyrazil Dvořák, další hlavičky Simerského a Jíchy šly mimo brankové tyče, po brejku a přihrávce Faouziho nedopravil Sus míč z metru do brány a s Hronkovou tečovanou střelou si Dvořák poradil.

„Byl to pro mě šok, jak jsme hráli. Byli jsme zakřiknutí a s velkým štěstím přestáli velké šance soupeře, především ze standardních situací, které jsme špatně bránili. Naštěstí jsme gól nedostali, což bylo důležité," oddechl si po prvním poločase trenér Sokolova Aleš Jindra.

Domácím také uškodilo zranění aktivního Průchy v 17. minutě. „Zase jsem si natáhl sval na stejném místě jako na Žižkově. V Hradci vydržel a teď zase povolil," smutnil levý záložník.

Ve druhé půli přišel pro domácí šok, který řídil hostující Petr Glaser, jenž byl mezi 46. až 70. minutou u všech branek Sokolova. „Petr je pro nás důležitý hráč a teď to potvrdil," děkoval kouč Jindra hrdinovi zápasu. Krajní záložník nejprve zahrál trestný kop, který dopravil do sítě Vondráček s pomocí obránce Petrů, následně se krásně trefil z trestného kopu z 25 metrů, před třetím gólem poslal centr na „rybičku" Kuzmanoviče a nakonec rychle rozehrál trestný kop na zakončujícího Hofmana. Rytíři se už nevzpamatovali a když v závěru vychytal Dvořák hlavičku Matějky i Jíchy, tak skončil zápas debaklem Vlašimi.

„Nedali jsme vyložené šance a co šlo na naši branku, tak nám tam spadlo, ale i takové zápasy se stávají. Nedělám z toho tragédii a beru to z nadhledem. Byli v zápase mrtvý. Věděl jsem, že na nás krize přijde a doufám, že jsme si ji se Sokolovem vybrali. Prohráli jsme zápas, ve kterém jsme byli stejně žalostní jako soupeř," povzdechl si kouč Vlašimi Vlastimil Petržela a dodal k záchraně: „V jakém jsme byli v zimě v psychickém stavu, tak jsem spokojený, že jsme již zachráněni."

„Dali jsme šťastný první gól, krásný druhý a pak už to tam padalo. Sportovně ale musím uznat, že rozdíl ve skóre neodpovídá, co se dělo na hřišti," dodal po zápase sokolovský kouč.

Branky: 46. Vondráček, 63. Glaser, 65. Kuzmanovič, 70. Hofman. Rozhodčí: Adámková – J. Paták, Mokrusch. ŽK: Starý (V). Diváci: 490. Poločas: 0:0.

Vlašim: Chudý – Petrů, Kryštůfek, Simerský, Starý – Hauer (62. Matějka), Hronek – Janda, Sus, Průcha (17. Faouzi, 76. Radoš) – Jícha. Trenér: Petržela.

Sokolov: Dvořák I. – Blažek, Vondráček, Hofman, Hrubý – Čada (85. Schůt), Glaser – Machek (76. Vaněček), Ivasko, Dvořák II. (70. Šamánek) – Kuzmanovič. Trenér: Aleš Jindra.