HRADEC KRÁLOVÉ – VLAŠIM 4:2

Již ve 2. minutě přišla o třízápasové čisté konto, když Dvořák proměnil penaltu. Vedení Hradce mohl navýšit Kulič, ale na brankové čáře mu zabránil ve skórování Simerský. Poté se hra srovnala a v závěru Vlašim díky Matějkovi udeřila, když dvakrát stál na správném místě. A to ještě Janda hlavičkoval těsně vedle.

„Chtěli jsme kluky hlavně vyhecovat, aby se pokusili zápas otočit. Nemělo cenu nadávat. Máme zásadu, že se díváme jen dopředu. Proto hrála i v druhé půli stejná sestava," vysvětlil trenér Hradce Luboš Prokopec, co se dělo o poločasové přestávce v jejich kabině.

Klidný přístup se tak domácím vyplatil, když jeho tým třemi góly výsledek převrátil, hlavně díky třem gólovým nahrávkám famózního Bosňana Haliloviče. „Jeho forma jde nahoru, ale ještě to není jeho strop. Emir je obounohý fotbalista, když bude chladnokrevnější v koncovce, bude ještě platnější," tvrdí Prokopec.

Nejprve Halilovič poslal míč z trestného kopu na hlavu Rolka a poté jeho přihrávky přetavili v góly Zelený a Čermák. Již v 65. minutě byl stav 4:2, navíc hosté měli vyloučeného Vebra a na obrat v závěru neměli síly.

„Opět se ukázala morální síla našeho týmu. Otočení zápasu si moc vážíme," pravil po utkání spokojený domácí kouč.

Vlašim odjela smutná, po třech vítězných zápasech narazila. „Bylo to utkání nadstandardní druholigové úrovně. V zápase jsme odvedli velký kus práce a kluky musím pochválit. Na půdě favorita jsme odehráli dobrý zápas, nemáme se za co stydět," uvedl po zápase asistent trenéra Miloslav Brožek.

Branky: 2. Dvořák (z PK), 48. Rolko, 57. Zelený, 65. Čermák – 35. a 42. Matějka. Rozhodčí: Pechanec – Pochylý, Machálek. ŽK: Janoušek – Průcha. ČK: 57. Vebr (Vlašim). Diváci: 1862. Poločas: 1:2.

Hradec Králové: Koubek – Holeš, Rolko, Plašil, Čermák – Shejbal, Halilovič (88. Sixta), Janoušek, Zelený (81. Malinský) – Kulič (77. Hovorka), Dvořák. Trenér: Prokopec.

Vlašim: Chudý – Petrů, Kryštůfek, Simerský, Starý (73. Radoš) – Vebr, Hronek – Sus, Průcha, Janda – Matějka. Trenér: Petržela.