POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU – ČERNOLICE 1:1

Pro domácí začal zápas nešťastně. V 9. minutě netrefil míč vyběhnutý brankář Kumšta, Šilhavý ho pohodlně získal a naservíroval před prázdnou branku Onderkovi, který se mezi dobíhajícími obránci nemýlil. Hráčům Poříčí následně chvíli trvalo než se srovnali, přesto se snažili propracovat do koncovky, ale poměrně dobře pracující hosté, hlavně v záloze, jim to moc neumožňovali. A tak to zkusil O. Páv z dálky, ale dvoumetrový Rozum ránu vytáhl ze šibenice na roh. Na druhé straně kontroval Macek z trestného kopu, který Kumšta vyrazil. To bylo ze strany hostů asi největší nebezpečí.

Domácí se postupem času dostávali do dobrých šancí, ale v koncovce selhávali. Hlavička O. Páva po rohu Šindeláře šla do náruče Rozuma, Hanzal těsně před gólmanem byl nedůrazný, Rozum si poradil i s dělovkou Šindeláře, Říha, Trpišovský a osamocený O. Páv po uličce Havlíčka netrefili branku. Až těsně před odchodem do kabin si domácí mohli zakřičet gól. To ránu O. Páva ještě Rozum vyrazil, ale dorážku R. Říha do prázdné branky zvládnul.

Po přestávce začali Poříčští náporem, hostům postupem času odcházely síly a za celý poločas zahrozili jen střelou Macka vedle z trestného kopu. Domácí se tlačili čím dál, tím víc do koncovky, ale potřebovali i trochu štěstí, a to se jim v zápase už nedostalo. Šindelář z trestného kopu těsně přestřelil, střelu O. Páva vyrazil Rozum, který si poradil i s dorážkou Pavlečka, Trpišovský z dobré pozice přestřelil, Říhovu ránu gólman vyrazil, osamocený O. Páv místo střely obešel i Rozuma, ale dostal se do úhlu a ani nezakončil, Hašek přímo z rohového kopu trefil tyč a když hrdina zápasu vyrazil se štěstím i dorážku vlastního spoluhráče, tak zápas skončil remízou.

„Dva body jsme ztratili. Dostali jsme rychle zbytečný gól po chybě gólmana, což se však stane, v jiných zápasech nás podržel. Měli jsme dost času zápas otočit, vypracovali jsme si řadu šancí, ale v koncovce totálně zklamali a byli nakonec rádi, že jsme alespoň jednou překonali výborného Rozuma. Hosté hlavně v prvním poločase hráli kvalitní technický fotbal. Ve druhé půli jim ale došly síly a tam jsme měli zápas rozhodnout. To se nám bohužel nepovedlo. Bojovnost ani nasazení klukům nemůžu vytknout, jen ta koncovka nás zklamala," dodal k utkání trenér Poříčí Pavel Šimáček.

Branky: 45. R. Říha – 9. Onderka. Rozhodčí: Kosina. ŽK: Hanzal, Hašek – Šilhavý. Diváci: 60. Poločas: 1:1.

Poříčí nad Sázavou: Kumšta – J. Stibůrek, Křivohlavý, J. Páv, Šindelář – Hanzal (46. Pavlečko), Hašek, Havlíček, R. Říha – O. Páv (89. Limon), Trpišovský (77. Šimáček).