Páni s píšťalkou byli po většinou na stadionech spokojeni, a proto vyšlo několik týmů. Nejvíce hlasů nakonec dostaly Dolní Kralovice. „Povinností je dát rozhodčím pití a máme dobré klobásy, občas dostanou i večeři,“ odtajňuje předseda klubu v Dolních Kralovicích Ladislav Vrkoslav, jenž je v klubu „nejvyšším“ již 43 let, co dávají jako povolený úplatek sudím a dodává: „Je na nich, zda to chtějí o poločase nebo po zápase.“

Předseda Sokola Dolní Kralovice, který se nachází v blízkosti okresu Pelhřimov, 45 kilometrů od Benešova, si také trochu postěžuje. „Máme nevýhodu, že je málo rozhodčích z Vlašimska, a tak někteří k nám jezdí z daleka. Vím, že se špatně shání, ale u nás na zápasech je to většinou každý pes, jiná ves,“ dodal Ladislav Vrkoslav se smíchem přirovnání, aniž by někoho chtěl urazit. A komu by se u devátého celku okresního přeboru nelíbilo, mohli by ho Kralovičtí naházet do Vodní nádrže Želivka, která zatopila definitivně staré Dolní Kralovice v roce 1976. To již stály nové, které se tvořily mezi roky 1969 – 1974.

Futsal. Ilustrační foto.
Céčko Bystřice valí za titulem

To Sokol Přestavlky, čtvrtý tým okresního přeboru, jež byl paradoxně v minulém týdnu hodnocený rozhodčími jako jeden z nejhorších, co se týče kabiny rozhodčích (předseda klubu to uznal), byl tentokrát jmenován rozhodčím, jako kvalitní klub, co se týče pohoštění.

„S rozhodčími jednáme slušně, dostanou najíst nebo napít, což asi funguje všude stejně,“ říká předseda klubu Jiří Pantoflíček, který je rád, že se u nich, alespoň po této stránce rozhodčí cítí dobře.

V Nesperské Lhotě, nejmenší fotbalové obci v republice, která hraje fotbal (III. třída) mají příjemnou změnu, což ocenil jeden ze jmenovaných rozhodčích. „Pečená sekaná je příjemnou změnou, protože klobásy už nejím,“ byl spokojený okresní sudí.

Velmi dobře se cítili okresní rozhodčí ohledně stravování a pití, kromě jmenovaných, i na stadionech v Nespekách, Divišově, Olbramovicích, Vrchotových Janovicích a Křivsoudově.
V okrese hodnotili rozhodčí, jak jim chutnalo na stadionech, kde rozhodují zápasy. V Čechách ale i v zahraničí (Německo a Anglie), berou i někteří fanoušci pivo a klobásu, jako svůj fotbalový rituál při návštěvě stadionu, a proto vznikl groundhopping. „Je to koníček zahrnující účast na fotbalových stadionech od okresního přeboru až po nejvyšší soutěže. Jde o poznávání nejrůznější fotbalové kultury,“ podotkl jeden z členů Vítězslav Janda, kteří hodnotí klobásy či piva.

Příští týden se zaměříme na to, zda je někdo v okresních soutěžích, kdo by zasluhoval cenu fair play a za co?

Jaromír Jágr pomohl gólem a asistencí k výhře hokejistů Floridy na ledě Dallasu 3:1 a vyrovnal Paula Coffeyho na páté příčce historického pořadí nahrávačů NHL s 1135 přihrávkami.
Podle Fortuny akcie Rytířů rostou, Jágr prý mohl zkusit i prezidenta