„USK Praha nám nedokázalo garantovat dostatečný počet hráčů, abychom důstojně mohli hrát první ligu. Kluci, kteří u nás pendlovali z pražského klubu, budou posunuti do základního kádru USK v Mattoni NBL a nebo Vojta Hruban odešel jako reprezentant do Nymburka," oznámil důvod neúčasti Benešova v 1. lize prezident klubu Ladislav Klavrza.

Benešov svou účast v první lize neprodal, ale nepřihlásil. „Původně byly zájemci, ale nakonec z toho sešlo," smutnil Klavrza a dodal: „Z ekonomických důvodů nepřihlásily soutěž i jiná mužstva.  Teď bude mít první liga jen třináct  účastníků místo čtrnácti a jeden z nich bude reprezentační devatenáctka."

Nenašla se ani malá jiskřička naděje, pro zachování soutěže. „Když jsme nad tím přemýšleli, dali jsme dohromady sedm tutových hráčů pro 1. ligu. A z tak úzkým kádrem jsme to nemůžete hrát. To jsou vyhozené peníze a hazard, že budete všechno prohrávat, v půlce sezony to kluky přestane bavit a odehrajete sezonu s ostudou," uvedl prezident klubu, proč nešli do rizika.

Z benešovského béčka mužů, které postoupilo do II. ligy se tedy stane áčko, které doplní domácí hráči, kteří vloni hráli první ligu – Jakub Malý, Petr Kožant, David Kratochvíl a Ondra Proskovec. „Dohodli jsme se, že budeme hrát druhou ligu jen s vlastními kluky a povede je Honza Khek," oznámil Klavrza.

Bývalý trenér Benešova Tomáš Grepl odešel zpátky do USK Praha a asistent Jiří Havran povede v Benešově žáky U15.
V sobotu od 18 hodin hraje Benešov v hale ZŠ Dukelská opět jako vloni přípravný zápas s německým týmem Vilsbiburg. „Jsou tady na soustředění a tak nás oslovili, abychom si s nimi zahráli. Bude to pro kluky bez tréninku ostrý start, přes prázdniny totiž netrénovali," hlásí Klavrza.

V kategorii žen došlo také ke změnám. A tým spadl do II. ligy a i když béčko udrželo stejnou soutěž, nebude jí hrát. „Do druhé ligy jsme přihlásili jen áčko, které bude trénovat Jakub Malý. Béčko bude hrát krajský přebor a povedou ho  manželé Mazurovi.