VLAŠIM – FRÝDEK-MÍSTEK 1:1

Zápas mužstev ze spodní části tabulky začali domácí aktivně, když se snažili do urostlé obrany hostů pronikat po stranách, což se zpočátku hlavně Průchovi dařilo. Ten byl také u první gólové akce. V 15. minutě ho našel dlouhým pasem Putz, levý záložník rozkmital nohy a našel centrem na malém vápně Ujce, který prostřelil gólmana. Vlašimští pokračovali v nebezpečných výpadech, ale Ujec po dlouhém pasu trefil vyběhnuvšího gólmana a Jeřábek, kterého stále zastavoval Jiří Prokeš hlavně rukama, po uvolnění pálil nad a s Putzovou střelou si poradil Prepsl.

Po půlhodině se začali osmělovat i hosté, když hlavička Vašendy olízla tyč, hlavičku Coufala pokryl Švenger a tísněný Lukáš zakončil sólo vedle. Ve 41. minutě už Frýdek udeřil. Po dlouhém autu se dostal míč k Vašendovi, který pěkně z otočky skóre srovnal.

Po přestávce se domácí tlačili za výhrou, ale Ujec po centru Putze zamířil z voleje vedle, trestný kop Čelůstky vyrazil gólman na roh, stejně jako Putzovu ránu z úhlu. V 57. minutě byl po střetu s Průchou vyloučen hostům Literák. „Trefil jsem míč," byl přesvědčený vyloučený hráč Frýdku-Místku, sledující zbytek zápasu z tunelu.

Přesilovka ale domácím vůbec nevyšla, pořádnou šanci si nevypracovali, a tak si hosté domů odvezli bod.

„Remíza je málo. Na začátku jsme hráli dobře, získávali odražené míče, byli tak víc na balonu, dostávali se do šancí a jedna vyústila v gól, když se po centru Ondry Průchy konečně trefil Milan Ujec. Jenže jsme poté z první střely hostů na bránu dostali gól a poločas dohrávali v křeči. Druhý poločas jsme nezačali špatně a hlavně po vyloučení hostujícího hráče jsme měli rozhodnout. Sice tam byly závary, šance, ale čekal jsem častější zakončení, když kluci chtěli hrát míč, místo střelby, až do kuchyně," posteskl si trenér Vlašimi Michal Horňák.

„Bod je pro nás plus, protože se nenacházíme v dobré konstalaci a jsem rád, že ho máme. Předvedená hra, ale nebyla od obou mužstev na dobré úrovni. Byl to bojovný zápas, do kterého daly celky více srdce a bojovnosti, než fotbalového umění," byl spokojený s bodem nikoli hrou kouč Frýdku-Místku Milan Duhan

Branky: 15. Ujec – 41. Vašenda. Rozhodčí: Bílek – T. Kovařík, Pilný. ŽK: H. Prokeš, Coufal (oba F-M). ČK: 58. Literák (F-M). Diváci: 395. Poločas: 1:1.

Vlašim: Švenger – Sus, Petrů, Kryštůfek, Čelůstka – Vebr, Tomášek – Jeřábek, Putz, Průcha (67. Kocourek) – Ujec (71. Krmenčík). Trenér: Horňák.

Frýdek-Místek: Prepsl – Švrček, Coufal, Žídek, J. Prokeš – Literák, Talián (46. Mozol) – Vašenda, H. Prokeš, Lukáš (85. Korneta) – Kovařík (46. Soukup). Trenér: Duhan.