POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU – TUCHLOVICE 2:0

Už od prvních minut hosté nepřekvapili a hrozili po standardních situacích, buď trestných kopů nebo dlouhými auty. A po jednom hned Hadrika překopl z malého vápna branku. Dal tak na své mužstvo kletbu a to se za celý zápas netrefilo mezi brankové tyče, i když šance mělo. V 6. minutě se naopak dostal na druhé straně míč do brejku O. Páv a levačkou prostřelil Zelenku – 1:0. Domácí branka nabudila, bojovali, byli zdravě agresivní a nenechávali hráče lídra tabulky nakopávat míče dopředu, naopak pokud byla šance, zaútočili. Do šancí se ale dostávali podobně jako hosté jen po standardních situacích, když největší zakončil Havlíček těsně vedle.

Ihned po přestávce vykopl z brankové čáry Hejduk míč po střele Havlíčka po rohovém kopu, aby vzápětí na druhé stejný hráč po trestném kopu překopl z metru poříčskou branku. Důležitý moment přišel v 51. minutě, kdy Fitko neudržel nervy na uzdě, vlepil facku O. Pávovi a šel se předčasně po červené kartě sprchovat. Domácí mohli chvíli poté zvýšit, ale Trpišovský s Havlíčkem situaci dva na jednoho nezvládli. Hosté i deseti hrozili po standardních situacích, ale i když se dostali k zakončení Kumšta si na míč nesáhl. I Poříčští se snažili zápas definitivně rozhodnout, což se jim povedlo v 70. minutě. Pohorského tečovaný míč přistál na zadní tyči na noze Vlčka, jenž z první našel před prázdnou brankou Trpišovského a ten poslal míč pod břevno. V závěru si již domácí cennou, ale zaslouženou výhru nad lídrem pohlídali.

„Smekám před klukama klobouk, jak zápas odbojovali a odpracovali. To co, jsme si řekli v kabině před zápasem, to do puntíku splnili. Věděli jsme, že soupeř jen nakopává dlouhé míče dopředu a hrozí po standardních situacích. Proto jsme vystužili střed hřiště Jirkou Pávem, který úlohu zvládl na jedničku. I jeho bratr Ondra si s levou zálohou poradil a ještě dal gól. Navíc nám pomohla i nedisciplinovanost hostujícího hráče Fitka. Sice jsme měli s tuchlovickými standardkami problémy, ale naštěstí se soupeř mezi tyče netrefil, takže ani Martin Kumšta nemusel zasahovat. Jednou porážka pro Tuchlovice musela přijít a jsem rád, že to bylo v Poříčí, navíc naše výhra byla zasloužená," radoval se ze skalpu lídra tabulky trenér Poříčí Pavel Šimáček.

Branky: 6. O. Páv, 70. Trpišovský. Rozhodčí: Tobiška. ŽK: 2:4. ČK: 51. Fitko (T). Diváci: 70. Poločas: 1:0.

Poříčí: Kumšta – J. Stibůrek, St. Vlček, Křivohlavý, Braný – J. Páv – Říha, Havlíček, Pohorský, O. Páv (85. Šindelář) – Trpišovský (89. Hanzal).