LIBIŠ – POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU 5:0 (1:0)  

Od začátku se na těžkém, bahnitém terénu lépe pohybovali domácí. Dobře kombinovali, když bylo potřeba, byli důrazní a hosté až na prvních deset minut byli v roli sparingpartnerů.

V úvodu totiž měli dobré příležitosti na vstřelení branky Páv a Trpišovský, ale první branku netrefil a druhého střelu vyrazil brankář na roh. To bylo z jejich strany na dlouhou dobu vše. Domácí měli rychlý přechod do útoku, který poříčští hráči jen stěží zachytávali. Zakončení Očovana na poslední chvíli zastavil skluzem Peroutka, Šenkeřík nadvakrát neprocpal míč do branky, střelu Duška z otočky Tlamicha vyrazil, z dorážky Prieložný přestřelil prázdnou branku a hlavičku Zuskina poříčský gólman vyrazil. Jediný gólový moment přišel po půlhodině hry, kdy se Šenkeřík z otočky z hranice šestnáctky i se štěstím přehodil Tlamichu.

Po změně stran domácí ještě více přidali v přímočarosti a mezi 55. – 62. minutou vsítili tři góly. Nejprve po brejku Očovan, následně po kombinaci a ranou z úhlu „angličanem“ Šobr a nakonec Šenkeřík z dorážky. Domácí poté stáhli trochu nohu z plynu a P. Pohorský mohl snížit, ale po průniku přestřelil branku. A tak domácí přidali hostům na cestu domů ještě jeden gól Stejskalem z malého vápna po centru Očovana.

„Čekal jsem těžký zápas, ale že si odvezeme takový ranec, to ne. Věřil jsem, že budeme více kousat, ale zuby jsme nechali doma. Nepoprali jsme se s těžkým terénem, domácí nás jednoznačně přehráli, dobře kombinovali, nasypali nám pět gólů a ještě nám nakopali,“ podotkl po zápase trenér Poříčí Pavel Šimáček a dodal: „Nemohl jsem najít nějaké pozitivum ze zpackaného zápasu, až mně pomohli hráči – hlavně, že se nikdo nezranil. Vysoká porážka na konec podzimu bolí, ale jinak musím hráčům poděkovat za výkony v polovině sezony. I když se našly výjimky, tak jsme po většinu zápasů podávali slušné výkony, což nás dovedlo k 29 bodům a čtvrtému místu.                                   

Branky: 30. a 62. Šenkeřík, 55. Očovan, 58. Šobr, 84. Stejskal. Rozhodčí: Nejedlo. ŽK: Malák, Šobr, Novotný, Dušek, Kolísek – Peroutka.

Poříčí: Tlamicha – Žák, Křivohlavý (46. Vacek), Peroutka, Jírů – Verner (63. P. Pohorský) – Jíša, Rejhon (78. Říha), Páv, J. Pohorský (63. Hašek) – Trpišovský.