POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU – MNICHOVO HRADIŠTĚ 3:0

Již úvodní vteřiny ukázaly, jak se bude zápas vyvíjet. Havlíček unikl, posadil míč na hlavu Páva a ten ho z malého vápna uklidil k tyči – 1:0. Domácí se dostali do klidu, ale hlavička Peroutky po rohu Vosáhla šla nad, Balatovo sólo vyrazil gólman na roh a po jeho zahrání Pohorským vykopl míč po hlavičce Havlíčka obránce z branky. Poté upadla hra do průměru, hrál se spíš nohejbal než fotbal a míč byl spíše ve vzduchu než na zemi. Z toho vyplynuly jen dvě akce, nejprve hostující Havel po brejku střílel vedle a v závěru poločasu trefil Havlíček po narážečce tyč.

Ihned po změně stran Balata opět ztroskotal po sóle na brankáři, aby se v 51. minutě domácí radovali podruhé, když balón po přihrávce Páva poslal do sítě Jíša. Poté se snažili hosté o snížení, ale do vyložené šance se nedostali. Domácí vyráželi do brejkových akcí a jednu zakončil střídající Svoboda po pěkném uvolnění v šestnáctce. V závěru byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen hostující Havel a na stavu se již nic nezměnilo.

„Jsem rád, že jsme i třetí zápas za sedm dní zvládli. Sice jsme se rychle dostali do vedení, ale poté jsme se přizpůsobili nakopávané hostů a fotbal plakal. Ve druhém poločase jsme dostali víc míč na zem a přidali ještě dva góly. Jsem rád, že jsme vzadu pomohli udržet Kubovi nulu," dodal po zápase spokojený trenér Poříčí Pavel Šimáček, jenž využil v anglickém týdnu tři brankáře.

Branky: 1. Páv, 51. Jíša, 77. Svoboda. Rozhodčí: Vosolsobě. ŽK: Pohorský – Havel 2, Ježek, Svoboda, Jíra, Zajíček, Maryška. ČK: 81. Havel (MH). Diváci: 30. Poločas: 1:0.

Poříčí: Kondelík – Jírů, Křivohlavý, Vacek, Vosáhlo – Pohorský, Peroutka – Jíša (70. Svoboda), Havlíček, Balata (70. Trpišovský) – Páv.