DIVIŠOV – TÝNEC NAD SÁZAVOU 8:2

Týnec přijel do Divišova v oslabené sestavě a rovnocennou partii vydržel hrát pouze 20 minut. Pak opanovala hřiště domácí Jawa a nedala soupeři sebemenší šanci a vrátila hostům podzimní drtivou porážku 1:6 i s úrokem. V utkání se zaskvěli dva střelci hattricků Zdeněk Pekárek a kouzelník Marek Hanuš, který svými zakončeními bavil diváky. V prvním poločase se ještě prosadil střelou ze šestnáctky Vondrák a ve druhém Campodonico po vybídnutí Pekárkem. Za hosty se v druhém poločase korigovali stav z penalty Horký a výborně hrající trenér Skála.

„Před solidní diváckou návštěvou jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Týnci jsme vrátili podzimní porážku, ale o to nešlo. Do patnácté minuty jsme se oťukávali, ale potom jsme začali diktovat tempo. Po vstřelení dvou branek jsme už ovládli hru. Kromě vstřelených gólů jsme mohli přidat dalších šest, sedm. Měli jsme tolik akcí a šancí, že to nemá cenu všechno vyjmenovávat," byl po utkání trenér Divišova Roman Sedlařík nadmíru spokojený.

„S výsledkem jsem naprosto zklamaný. Do Divišova jsme jeli, že nemáme co ztratit, spíše něco uhrát. Čtvrt hodiny jsme se soupeřem drželi krok, potom jsme po individuálních chybách inkasovali a už jsme se nezastavili. Hráli jsme naivně. Sice máme zraněného gólmana Vašáka, ale mladíkovi v brance jsme to neulehčili. Ve druhém poločase jsem se neustále díval na hodinky a přál si, ať už je konec. Divišov má dobré mužstvo a vrátil nám podzimní výsledek i s úroky. Je to debakl, strašný, ostuda, jdu na pivo," hlesl po zápase hrající trenér Týnce Radek Skála.

Branky: 22., 31., 71. Zd. Pekárek, 37., 40. a 87. Marek Hanuš, 27. Vondrák, 67. Campodonico – 55. Horký, 77. Skála. Rozhodčí: Rybka. ŽK: 2:1. Diváci: 150. Poločas: 5:0.

Divišov: J. Hanuš – L. Janovský, Jíša, Hronek, Lehán – Campodonico (82. Bejbl), Vondrák, Macháček, Šmíd (57. Cacák) – Marek Hanuš, Zd. Pekárek.

Týnec nad Sázavou: Koukol – Mach (46. Vosička), Vavrek, Štamberský, F. Kopta – Orsák (74. Souček), D. Kopta, Stejskal (55. Radačovský), Víšek – Skála, Horký.

JOSEF SVOBODA