ZDISLAVICE – KONDRAC 1:1

V prvním poločase se hrálo bojovné Podblanické derby s minimem šancí na obou stranách. Když už se zdálo, že se do kabin půjde bez branek, tak Kašpar ukázkově uvolnil Houdka, který nadvakrát poslal hosty do vedení.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Velkou příležitost pojistit vedení měli kondračtí v 74. minutě, ale penaltu za ruku Jankovského, ale brankář Kňazík jí neproměnil, když brilantní zákrok vytáhl jeho protějšek Klenot. A tak udeřili domácí, když v 83. minutě skončil nepovedený centr Filipa za překvapeným Kňazíkem. O chvíli později mohl Lapáček strhnout vedení na stranu Zdislavic, ale Kňazík zázračným zákrokem už změnu skóre nepřipustil.
„Před vynikající návštěvou to bylo vyrovnané utkání, ve kterém jsme v jednu chvíli téměř poraženi. Nakonec jsme ale paradoxně mohli utkání v závěru dokonale otočit. Myslím si, že remíza je nakonec zasloužená," dodal po derby kormidelník Zdislavic František Heřmánek.

„Před utkáním bychom bod brali, ale po průběhu odjíždíme domů hodně zklamaní. Sedmdesát minut jsme byli o něco lepším mužstvem a při vedení jsme navíc kopali penaltu, kterou bohužel Kňazík neproměnil. Domácí poté ožili, v závěru vyrovnali nepovedeným centrem a měli poté ještě nějaké závary," smutnil po derby kouč Kondrace Jiří Janouš mladší a dodal: „Nejlepšími hráči zápasu byli domácí Filip a kondracký Michal Kubín. Teď se musíme dobře připravit na Jesenici a potvrdit bod z venku výhrou v domácím prostředí."

Branky: 83. Filip – 43. Houdek. Rozhodčí: Šnýdr. Diváci: 180. Poločas: 0:1.

Zdislavice: Klenot – Páv, Lapáček, Gregor, Jankovský – Vobecký (Žák), Kubálek, Hejný, Pecháček – Bouček (Kupsa), Filip.

Kondrac: Kňazík – Budil, Linhart, M. Kubín, T. Kubín – Špička, Pavelka (60. Ngo), Petrů, Houdek – Pavlíček, Kašpar.

PETR NAŇÁK